Kupujemy teraz czy czekamy na LF MY?

Jaceq

Pionier e-mobilności
Masz racje. Moze nowe zawieszenie. Tablet z tylu dla dzieci, pewnie lepsza wydajność reszta to kosmetyka lepsze materiały
Tablet z tyłu to sobie możesz zamontować sam. Np. z Hansshow. Nawet podobnie wygląda 😉 Główna zmiana na plus, którą bym chętnie miał w moim aucie to wentylowane fotele.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Moim zdaniem, wyjdzie za rok o tej porze. Bo jak już pokazali "nowe opcje" w HL to ludzie czekają na to samo w Y... innna sytuacja była zanim pokazali co kolwiek. Teraz jest już wiadome co będzie w Juniper MY.
Sprzedaż Y będzie nieco zwalniać. Zachamuje? Na pewno nie... ale będzie na część gwizdka.

Kolejna rzecz to miały być większe baterie. No i moim zdaniem będą... ale jako wspólny cwierć lift za jakiś czas po Juniper. Bo to też musi wyjść albo wspólnie albo wcale. Inaczej ludzie będą czekać z zamówieniami.

Oczywiście to moje "widzi misie" więc za pewno pierdoły opowiadam, ale co ja tam się znam... dlatego się wypowiadam :)
Nie jestem przekonany że sprzedaż TMY będzie spadać.. Wg mnie raczej się utrzyma. Zmiany poliftowe w TM3 są miłe ale nie rewolucyjne. Z resztą nic dziwnego bo to już było bardzo dobre auto. Podobnie TMY. Nie ma na rynku zbytniej konkurencji jeśli porównać stosunek ceny do tego co otrzymujesz. Także ten... Jeszcze wielu nowych właścicieli TMY w obecnej formie się pojawi.

marcinszczepanek

Posiadacz elektryka
Cześć! Ja śledziłem inventory od marca. Czekałem na HW4. Kombinowałem, rozkminiałem....
Aktualnie Cieszę się bo 15.09 odbieram MYLR :)
Jeśli potrzebujesz auto teraz to uważam, że jest dobry czas na zakupy.
Ceny najniższe w tym roku. Są dotacje.
Jest bonus 2000 zł z referral'a (oczywiście polecam swój, dalej nie wierzę, że to piszę) :)
a ja miałem zamówioną czerwoną ultra red Skę w fajnej cenie, w marcu pojechałem do wawy jak mówili, że już niedługo dostawy i jak zobaczyłem białą MYP co tak patrzyła na mnie przez okna salonu to po powrocie zamówiłem i... od 5mcy cieszę się świetnym MYP i nie zamienię za nic. Co z tego, że w międzyczasie potaniała. Jak przyjechała do mnie na lawecie o 1 w nocy to to uczucie było warte więcej jak ta obniżka. Niestety teslę kupuje się sercem a nie rozumem. Rozum się adaptuje do sytuacji :)

Kokosz

Nowy na Forum
Tablet z tyłu to sobie możesz zamontować sam. Np. z Hansshow. Nawet podobnie wygląda 😉 Główna zmiana na plus, którą bym chętnie miał w moim aucie to wentylowane fotele.
Jak bym teraz kupował w tablet nie chce ni się bawić olałbym to, wentylowane fotele nie robią roznicy kilka razy w roku bym wykorzystał może dłuższe terasy trasy, aito można schlodzic przed wyjsciem ze sklepu spaceru itp nie jesto game changer dla
Mnie

Jaceq

Pionier e-mobilności
Jak bym teraz kupował w tablet nie chce ni się bawić olałbym to, wentylowane fotele nie robią roznicy kilka razy w roku bym wykorzystał może dłuższe terasy trasy, aito można schlodzic przed wyjsciem ze sklepu spaceru itp nie jesto game changer dla
Mnie
Zgaduję, że nie jeździłeś autem z wentylowanymi fotelami 😉 Niestety po dłuższej jeździe TMY w ciepły dzień miewam mokre plecy. Jeżdżąc z wentylacją foteli nigdy nie miało to miejsca.. Ale można bez tego żyć. Możliwość wcześniejszego schłodzenia faktycznie nieco ratuje sytuację.

inter

Pionier e-mobilności
Nie jestem przekonany że sprzedaż TMY będzie spadać.. Wg mnie raczej się utrzyma. Zmiany poliftowe w TM3 są miłe ale nie rewolucyjne. Z resztą nic dziwnego bo to już było bardzo dobre auto. Podobnie TMY. Nie ma na rynku zbytniej konkurencji jeśli porównać stosunek ceny do tego co otrzymujesz. Także ten... Jeszcze wielu nowych właścicieli TMY w obecnej formie się pojawi.
Zmiany są wyrażnie, na youtube przeanalizowano konstrukcję, i jest całkowicie zmieniona. Wg nich jest to mocno zmienione, konstrukcja montażu jest teraz modułowa. To nie jest lifting.

deCastelano

Fachowiec
Zmiany są wyrażnie, na youtube przeanalizowano konstrukcję, i jest całkowicie zmieniona. Wg nich jest to mocno zmienione, konstrukcja montażu jest teraz modułowa. To nie jest lifting.
Modułowa konstrukcja dla użytkownika nie ma znaczenia 😉