Kupujemy teraz czy czekamy na LF MY?

krzyss

Pionier e-mobilności
Tu się nie zgodzę, wystarczy popatrzeć na inne rynki, np. UK, nadpodaży mieszkań nigdy nie było i nie będzie, dzietność też tam spada, tę lukę pięknie wypełniają emigranci zarobkowi. Dobrym stress testem była pandemia, różne rzeczy się przewróciły, popatrz co się działo na indeksach giełdowych. Dużo było proroków, że ceny mieszkań się załamią, bo praca zdalna. Porównaj sobie ceny mieszkań w 2019, a teraz. Jak dla mnie to duże potwierdzenie, że nieruchomości to bezpieczna przystań dla kapitału. Aktualnie stopy zwrotu są kosmiczne, ceny najmu ponad dwa razy tyle co było w 2019. Jedyny problem, że tu jest wysoki próg wejścia, na giełdzie można się bawić małymi kwotami, tutaj minimum 500k.
Bez przesady, przed pandemia wynajmowalem 50m2 w wawie za 2600, teraz realnie 3500.-
Az tak to nie skoczylo… byla chwila ze mozna bylo brac pod 4000.- ale zaczelo spadac.

ypl

Pionier e-mobilności
Bez przesady, przed pandemia wynajmowalem 50m2 w wawie za 2600, teraz realnie 3500.-
Az tak to nie skoczylo… byla chwila ze mozna bylo brac pod 4000.- ale zaczelo spadac.
Zalezy jaka lokalizacja i jaki standard, i kiedy szukasz najemcy (luty vs wrzesień) ja mieszkanie na Woli, 40 metrów powierzchni, dwa oddzielne pokoje, 200 metrów od stacji metra, w 2019 za 2100 pln, w tym tygodniu za 4k pln się wynajęło, i po 20stej osobie, która chciała oglądać już nie odbierałem telefonu, za 4200 też by się wynajęło myślę.

krzyss

Pionier e-mobilności
Zalezy jaka lokalizacja i jaki standard, i kiedy szukasz najemcy (luty vs wrzesień) ja mieszkanie na Woli, 40 metrów powierzchni, dwa oddzielne pokoje, 200 metrów od stacji metra, w 2019 za 2100 pln, w tym tygodniu za 4k pln się wynajęło, i po 20stej osobie, która chciała oglądać już nie odbierałem telefonu, za 4200 też by się wynajęło myślę.
No to moze znow skoczylo.
Obok Wola Parku, do metra 600m. 50m2 standard raczej wysoki z klima.
I realnie myslalem wlasnie o 3500, bo do marca bylo za tyle wynajete a patrzylem ze spadaja troche ceny.
Tyle ze finalnie sprzedalem, bardzo szybko poszlo.

ypl

Pionier e-mobilności
No to moze znow skoczylo.
Obok Wola Parku, do metra 600m. 50m2 standard raczej wysoki z klima.
I realnie myslalem wlasnie o 3500, bo do marca bylo za tyle wynajete a patrzylem ze spadaja troche ceny.
Tyle ze finalnie sprzedalem, bardzo szybko poszlo.
Luty, marzec to martwy okres na szukanie najemcy, najlepiej wszystkie umowy kończyć 30 września, i około połowy września szukać najemców, przetrenowane mam.