Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Ładowanie do 55% moje doświadczenie … „święty graal” czy placebo ?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="itguy, post: 234181, member: 1901"] Zawsze możesz podlinkować artykuł który mówi inaczej :) forum służy dyskusji. Czy ja wiem czy żałosne. Myślę że kolega się dzieli spostrzeżeniami, inni również - od tego jest to miejsce. Nikt tu auta raczej wnukom w spadku odpisywać nie zamierza, ale jednocześnie jeśli ktoś korzysta z auta na codzien na dystansach rzędu kilkudziesięciu km (pewnie większość z nas) dodatkowo i tak podłącza auto do gniazdka (pewnie trochę mniejsza część nas ma swój garaż z gniazdkiem) to czemu miałby nie ładować go w zakresie 40-60 zamiast 60-80? Nawet jeśli to zmniejszy degradację tylko minimalnie to jest to warte uwagi, tym bardziej że ta optymalizacja nie pływa na komfort użytkowania czy ilość uwagi poświęconej autu, wystarczy jednorazowo przesunąć suwak limitu ładowania w apce a potem tylko podłączać auto na codzien - i tak to robimy i trwa to 5 sekund - wiec nie widzę przeciwwskazań, wręcz przeciwnie bez sensu byłoby robić inaczej wiedząc że to może pomóc (są na to wymierne badania naukowe) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Ładowanie do 55% moje doświadczenie … „święty graal” czy placebo ?