Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
CITROEN
Citroen e-C4 Forum • Citroen eC4 / ë-C4
ładowanie do 80%
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="nnnnn, post: 101029, member: 494"] Ja mam 42700km w Oplu i prawie identyczne parametry jak u Ciebie, SOH 93.38%; DC capacity 40.11kWh przy SOC 100% Przetestuję też kilka razy doładowanie do 100% zobaczymy jak czy wpłynie to jakoś na pojemność PSA podaje pojemność użyteczną jako 46.3kWh, a przy uwzględnieniu degradacji dochodzimy jedynie do 42.76kWh. BMS podaje prawdziwą degradację ale gubi się przy obliczaniu pojemności? Czy PSA ma jeszcze jakieś inne metody/tricki obliczania pojemności. EDIT: mam też wrażenie że PSA stosuje dużo wyższy górny bufor niż dolny. Wrażenia poparte próbą określenia pojemności gdy zniknie GOM, Przy 3% według CarScannera miałem 1.1kWh energii i auto praktycznie nie reagowało już na przyspieszanie, fakt że ostatni wysiłek to był podjazd na podwórko ale praktycznie musiałem go wpychać. GOM zniknął przy 7% według CS. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
CITROEN
Citroen e-C4 Forum • Citroen eC4 / ë-C4
ładowanie do 80%