Ładowanie IONITY

goro5

Zadomawiam się
Cześć. Jeśli dobrze zrozumiałem, obecnie ładowanie na IONITY wygląda tak, że najpierw z konta pobierają 200 zł, które następnie rozliczają. Pozostała kwota jest zwracana na konto. Czy wie ktoś ile trwa ten zwrot?

Łukasz

Zadomawiam się
Cześć. Jeśli dobrze zrozumiałem, obecnie ładowanie na IONITY wygląda tak, że najpierw z konta pobierają 200 zł, które następnie rozliczają. Pozostała kwota jest zwracana na konto. Czy wie ktoś ile trwa ten zwrot?
W moim przypadku od kilku minut do kilku godzin. Nie wiem niestety od czego to zależy.
Place przez Google Play kartą z revolut

krzyss

Pionier e-mobilności
Do 14 dni, realnie 2-7dni ostatnimi czasy.

goro5

Zadomawiam się
Skodą. mam plug&charge, ale nie aktywuję, bo nie można korzystać z abonamentu. Ale wymyślili! Ponad 1 tyś zł mi skroją na kaucje, a potem czekaj aż zwrócą.

Ev3

Pionier e-mobilności
Cześć. Jeśli dobrze zrozumiałem, obecnie ładowanie na IONITY wygląda tak, że najpierw z konta pobierają 200 zł, które następnie rozliczają.
Chyba źle rozumiesz,
Tylko autoryzują daną kwotę, w wyniku czego kwota jest blokowana.
A potem, dokładnie tak jak w każdym innym przypadku płatności kartą, idzie druga operacja rozliczająca, która obciąża kartę właściwą kwotą i automatycznie zdejmuje poprzednią blokadę.

Blokada nierozliczona wygasa sama po kilku dniach, zależy od ustawień akceptanta.

nabrU

Moderator
A propos, trzeba zwracać uwagę jaką kartą się płaci, bo nie wszyscy operatorzy 'lubią' Revolut i podobne. Przykład z 'mojego podwórka':

1745926921553.png