Ładowanie Laptopa w TM3 2021

raph

Zadomawiam się
Hej,

Sprawdziłem, jak mogę zasilać laptopa w Tesli model 3 2021 i taka ciekawostka:
1. Dell latitude 5480 działa bez problemu ma samym kabelki USB-c-USB-c bez żadnych przetwornic i ładowarek mobilnych :). W trakcie pracy ładuje baterię.
2. Inny pacjent ThinkPad T470s już tylko ładuje baterie gdy jest wyłączony. Po włączeniu przestaje ładować baterię.

Jeszcze brakuje tylko stoliczka i mobilne biuro gotowe :)

Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie ?

newbe

Posiadacz elektryka
Hej,

Sprawdziłem, jak mogę zasilać laptopa w Tesli model 3 2021 i taka ciekawostka:
1. Dell latitude 5480 działa bez problemu ma samym kabelki USB-c-USB-c bez żadnych przetwornic i ładowarek mobilnych :). W trakcie pracy ładuje baterię.
2. Inny pacjent ThinkPad T470s już tylko ładuje baterie gdy jest wyłączony. Po włączeniu przestaje ładować baterię.

Jeszcze brakuje tylko stoliczka i mobilne biuro gotowe :)

Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie ?
HP EliteBook 840 G5 ładuje bezpośrednio :)

saprafik

Zadomawiam się
Nie wszystkie laptopy umożliwiają ładowanie z USB. Starsze mają tylko możliwość ładowania przez klasyczne gniazdo schuko. No i wtedy, aby nie promować konkretnego typu, wystarczy wpisac w wyszukiwarke: "adapter 12v na 230v". Daje to ok 150W. Wystarczy na laptopa

krzyss

Pionier e-mobilności
Najprosciej, jesi ladowarka do laptopa ma gniazdo USB-C to mozna laptopa ladowac z tesli. I idzie dosc szybko, nie mam miernika ale telefon po kanlu laduje bardzo szybko.

sd tosia

Posiadacz elektryka
I tu by się przydało zwykłe gniazdko pomiędzy siedzeniami z przodu, z ograniczeniem np. do 1kW. Wozisz czajnik, herbatka czy kawka zawsze gotowa.
A jak byłyby pogrzewane uchwyty na kubki to już szał.