Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Ładowanie pod blokiem, czyli "janusz" kupił elektryka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Przemekc1, post: 147738, member: 1264"] Ale mnie w ogóle nie chodzi na czym zależy Tauronowi i co im się podoba. Albo traktujemy elektromobilność jako kraj na poważnie i tworzymy prawo wymuszające na spółkach energetycznych działania wspierające taki rozwój, albo zaraz dojdziemy do sytuacji gdy mieszkańcy mieszkań wielorodzinnych nie będą w ogóle zainteresowani elektromobilnością. Naprawdę jako właściciel dedykowanego miejsca postojowego w stosunkowo nowej inwestycji spodziewałbym się, że jestem w super wygodnym położeniu i założenie ładowarki to będzie bułka z masłem. W praktyce wspólnota nic nie wie i niezbyt jest zainteresowana pomocą, mój dostawca prądu też nie. Oczywiście mogę znaleźć prywatną firmę, zapłacić kupę kasy (biorąc pod uwagę, że na końcu to wystarczyłby mi nawet punkt z 3.6kW) za cały projekt i potem liczyć, że łaskawie wspólnota to zaakceptuje (co z tego, że teoretycznie muszą jak co rusz słychać jakie są z tym problemy). Dziękuję za taką zabawę na ten moment i jakoś czuję, że nie jestem jedyny, którego takie coś odrzuca od posiadania elektryka. Do tego jeszcze jedna kwestia. Albo będzie prosta i tania ścieżka do bezpiecznego zamontowania punktu ładowania, albo za jakiś czas pojawią się pierwsze artykuły o tym jak to ktoś o taki kabel pociągnięty z mieszkania się wywalił, przeciął i poraził go prąd, albo mieszkanie poszło z dymem, bo stara instalacja w wielkim bloku zaprotestuje przeciw obciążaniu jej przez kilka godzin stosunkowo sporym prądem. Znowu pojawią się fajne nagłówki jakie to elektryki są niebezpieczne. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Ładowanie pod blokiem, czyli "janusz" kupił elektryka