Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Ładowanie pod blokiem, czyli "janusz" kupił elektryka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Przemekc1, post: 147783, member: 1264"] Ponownie, to wszystko kwestia perspektywy: Nie wysyłam zapytań o podłączenie wody do mieszkania Nie wysyłam zapytań o podłączenie kabli do internetu do mieszkania Nie wysyłam zapytań o podłączenie prądu do mieszkania Nie wysyłam zapytań o podłączenie gazu do mieszskania Nie wysyłam zapytań o podłączenie światła w swojej komórce lokatorskiej Nie montuję własnej anteny do telewizora, bo to również zostało ogarnięte wspólnie Po prostu traktujemy, że pewne usługi zapewniane są globalnie i są ustandaryzowane żeby końcowo mieć lepsze otoczenie, bo wyobraź sobie co by się działo gdyby każdy w jednym bloku robił wszystko osobno i na własną rękę. Oczywiście nie jest to na końcu za darmo i każdy mieszkaniec za to płaci w opłatach, a w przypadku firmy energetycznej chociażby w rachunkach za prąd. Nie rozumiem dlaczego wszystkie te wyżej wymienione usługi jest czymś co traktujemy jako oczywistość, a konieczność pociągnięcia kilkudziesięciu metrów kabla to już nie ma szans gdzie jednocześnie nikogo nie dziwią dopłaty po kilkanaście tysięcy do samochodu/fotowoltaiki/wymiany pieca. Jeżeli chcemy rzeczywście przejść na elektromobilność globalnie to właśnie posiadanie dostępu do gniazdka, jeżeli to jest tylko fizycznie możliwe, bo oczywiście nie zawsze będzie to jest właśnie taka oczywistość jak dostęp do prądu w mieszaniu, nikt się nad tym nie zastanawia, po prostu jest, nawet niech to będzie moc znacznie mniejsza niż 11kW. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Ładowanie pod blokiem, czyli "janusz" kupił elektryka