Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Ładowanie pod blokiem, czyli "janusz" kupił elektryka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Przemekc1, post: 147922, member: 1264"] Nie do końca rozumiem z czym dokładnie widzisz problem, jak rozumiem Twoje główne założenie jest, że "chcę coś za darmo, bo mieszkam w bloku". Już Ci tłumaczę różnicę między ładowaniem w bloku vs w domu. W domu biorę przenośną ładowarkę, podpinam do gniazdka i ładuję. Jak nie mam gniazdka to sobie biorę przedłużacz, albo instaluję sam gniazdko. Nikogo nie pytam o zdanie, nie muszę mieć żadnego projektu, kompletnie nikomu nic do tego. Oczywiście pozostaje kwestia czy to tak powinno być, w niektórych krajach jak Norwegia starają się to jednak bardziej regulować. W każdym razie, mam możliwość ładowania, ponoszę tylko koszt kabla/przedłużacza. Teraz sytuacja w bloku i jest do złożenia komplet dokumentów, pokrycie kosztów ekspertyz i dokumentów, koszt instalacji też jest sam w sobie wyższy, bo przeważnie ciągniesz taki kabel większą długość niż w domu, a na końcu i tak możesz mieć przebój ze wspólnotą i będą Ci odrzucali wniosek. Naturalnie jestem jak najbardziej za tym żeby taki projekt był, a nie sytuacja jak ze zdjęcia z tego wątku. Uważam zwyczajnie, że do tego mogłoby być dofinansowanie i bardzo jasne procedury, chociażby na zasadzie, że to wspólnota jest odpowiedzialna za stworzenie wniosku dokumentacji jeżeli tylko mieszkaniec wyraża chęć instalacji ładowarki. Ponownie, to działałoby dokładnie na takiej zasadzie jak teraz działa dofinansowanie do kupna samochodu elektrycznego czy fotowoltaiki. Tak jak powiedziałem - obecnie da się to wszystko zrobić po spędzeniu nad tym czasu i kasy, mnie to obecnie odrzuca, tak samo jak mnóstwo innych osób, a bez własnego gniazdka dużo osób elektryka nie kupi i tyle. Ogólnie z mojej strony EOT, bo co chciałem napisać to już napisałem, a zdanie mamy całkiem inne, więc się nie dogadamy :) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Ładowanie pod blokiem, czyli "janusz" kupił elektryka