Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Ładowanie w hotelach - nieśmieszny żart
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="vwir, post: 213495, member: 127"] Do ilu ładujesz w trasie? Ja najczęściej do 80%. No to ile jechałeś kilometrów, że w hotelu masz 70%? No i jaki to ładowanie miało sens? Teraz jaśniej? Nadal nie uważasz, że 70% w hotelu nie było kretyńskim przykładem? Nie wiem ile razy byłeś w hotelu elektrykiem, ale ja najczęściej planuję dojazd na niskim SOC. Nie z powodu cebuli, tylko żeby jak najszybciej dojechać do celu. Nie widzę kompletnie sensu w ładowaniu przed samym hotelem przez pół godziny do 80% i dojeżdżaniu do hotelu na 70%, jeśli wiem, że na miejscu mogę się naładować. No i raczej jestem mocno przekonany, że jestem w większości. Stąd ryczałt: nie interesuje mnie ile tam w tą baterię wejdzie kWh i ile czasu stoję na ładowarce. Jeśli dojechałem wieczorem to nie muszę też wstawać w środku nocy żeby przestawiać samochód, bo hotel kasuje za czas na ładowarce (jak to gdzieś tam zasugerowałeś). Proste? Ba - to też nie tak, że uważam, że ryczałt jest jedyną słuszną opcją. Ale uważam, że jeśli hotel zdecydował się na ryczałt 70 (czy tam 50) to absolutnie nie jest to powodem, żeby ich z jakiegoś powodu wrzucać na listę "nieśmieszny żart". A o tym cały czas piszemy, prawda? Jestem też w stanie w takiej sytuacji zrozumieć hotel: nie bawią się w rozliczenia ani inne bzdury, co obniża koszty po ich stronie. Nie to, nie wściekły, tylko ma uczulenie na osoby, które za wszelką cenę nie przyznają się do błędu, nawet gdy im go ktoś palcem pokazał. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Ładowanie w hotelach - nieśmieszny żart