Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Ładowanie z fotowoltaike przeznaczonej tylko dla auta elektrycznego jak zrobić, co potrzebne
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="rickdbank, post: 223168, member: 5116"] Tak mogę wiem...ale może być problem z wprowadzeniem do sieci...bo nie tylko ja mam tutaj Pv, na razie 1..2 razy w roku mi się zdarzy że są trudności...ale jak zwiększe ja może się okazać że za mną sąsiedzi nie dadzą rady wepchać energii do sieci, a dobrze z nimi żyję:). W dodatku ten wsp. 0,7 to też zabierze mi trochę z tej nowej części i ze starej PV. Obecnie mam prądu nadwyżki na jakieś 3-4 miesiące...w sam raz na ładowanie auta zimę. A od marca do października chciałem ładować się z tej dodatkowej Pv. Wszyscy to mają najczęściej zrobione tak że mają pv podłączone do sieci i bilansują ładowanie auta inteligentną ładowarką dodatkową tak aby było głównie z własnej produkcji Pv. Inni zaś dodatkowo mają magazyny energii i inwerter hybrydowy. Zdaję sobie sprawę że część energii nie wykorzystam....ale i tak nie wykorzystuje jej całej. Teraz za pomocą EV wykorzystam całą jaką mam w nadwyżce. Dlatego pytam jak zrobić całkowity offgrid dla ładowania aby było tanio i bez zbędnych urządzeń i zbędnie wydanej kasy. Po 11 latach pewnie coś zmienię:) bo skończy się rozliczanie na starych zasadach ...pewnie przejdę na całkowity offgrid. Ale teraz proszę o pomoc i co jak zrobić...z góry dziękuje wszystkim za poświęcony czas na wyjaśnienie mi tego. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Ładowanie z fotowoltaike przeznaczonej tylko dla auta elektrycznego jak zrobić, co potrzebne