Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Ładowanie z fotowoltaiki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="PVuser, post: 175718, member: 4057"] no ja chce maksymalnie uniknąć sytuacji żeby dobierał mi lądowanie auta z sieci....może mi i magazyn opróżniać w ciągu dnia - spoko - latem i tak się doładuje magazyn popołudniu do użytku na wieczór przy produkcji dziennej z PV rzędu 120kWh a takie miałem często w tym roku...4 miesiące w roku są i tak na straty (listopad-grudzień-styczeń-luty), pozostałe 8 można walczyć o jak największą autokonsumpcję z PV/magazynu...ładowanie auta z maksymalizacją czasu i energii w godzinach pracy PV. Jeśli wezmę ładowarkę Victrona to po prostu ładowarka i bank energii będą sterowane z apki Victrona...generalnie gość na YT który dużo sprzętu Victrona ma i używa i dostał go do recenzji zjechał ją negatywnie - tym się też kieruję. koszt Huawei i Victrona zbliżony 3k-3,4k. Jeśli wezmę Huawei będę miał falownik i ładowarkę Huawei i sterowanie ładowarką w apce FusionSolar (obsługuje Huawei)...pytanie na ten moment mam tylko takie - czy muszę wkłądać dodatkowo (pomimo licznika energii w Victronie) licznik DTSE-666 żeby obsługiwać bezproblemowo sterowanie ładowarką Huawei czy będe mógł to spokojnie ustawić z poziomu sterowania magazynu Victrona (co ma być ładowane, jak, kiedy,etc.). Ja to tak rozumiem - chyba że się mylę to łopatologicznie proszę o naukę :) Tu jest link do tego testu EVSE Victrona: [MEDIA=youtube]WvBndHHC3m4[/MEDIA] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Ładowanie z fotowoltaiki