Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Ladowarka indukcyjna telefonu grzeje go.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 14658, member: 89"] Z danych moich przejazdów PL - IT (6 ładowań na SuC), które przesłałem w poście [URL='https://forum.elektrowoz.pl/threads/tesla-model-3-lr-road-trip-pl-at-it-fr-it-ch-de-pl.954/#post-14224'][klik][/URL] widać dość dokładnie, że pojemność baterii to 71 kWh (+/- 1%). W danych rejestracyjnych mam info, że moja bateria to E3D, co oznacza 79kWh pojemności całkowitej i 74 kWh użytecznej, zatem mogę chyba dość dokładnie ocenić, że moja bateria ma obecnie 4% degradacji przy 22 000 przebiegu. Jest też szansa, że mam trochę rozregulowany BMS, bo nie pamiętam kiedy ostatnio ładowałem się do 100% - chyba jakieś 2-3 miesiące temu. Z danych w raporcie Tesla ([URL='https://www.tesla.com/impact-report/2020?redirect=no']link[/URL]) wynika, że przy przebiegu ~20 000 km degradacja to zwykle około 2%. [ATTACH type="full" width="623px"]2034[/ATTACH] Moje auto na początku użytkowania było ładowane głównie na szybkich (50 kW) ładowarkach, bo stało na co dzień pod blokiem bez możliwości ładowania AC. Teraz ładuje się już grzecznie na AC ;) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Ladowarka indukcyjna telefonu grzeje go.