Ładowarka Lisia 1, Brzozówka

Michal

Moderator
Raczej tak, bo np. GreenWay ma przecież różne cenniki w zależności od abonamentów, a UDT ma tam podana tylko jedną cenę, co jest trochę bez sensu:
1701636357147.png

chess_m

Posiadacz elektryka
Tam akurat pisze że stacja nie wymaga rejestracji itp i obsługuje po prostu płatniśći kartami.
więc jedna stawka może być w ten sposób tłumaczona.
Ale ovzywiście to trzeba by sprawdzić u źródła.

Może ktoś będący w oklolicy Tarnowa zrobi rozpoznanie bojem?

Ja muszę najpierw kupić to MG4 ;)

vwir

Pionier e-mobilności
Jedną z takich tras jest GOP -> Zamość po A4 I problemem tutaj jest brak szybkich ładowarek w okolicach
Tarnowa ( w sumie na teraz tylko dwie piędziesiątki w samym Tarnowie).
W Wierzchosławicach masz Orlen 100kW. Często tam bywam.

chess_m

Posiadacz elektryka
W Wierzchosławicach masz Orlen 100kW. Często tam bywam.
No, To jesk jakaś opcja. Dostępny obu kierunków no i co 100kW to nie 50. Dzięki,
Szkoda że ABRP widzi to jako 50. Ale to nie problem bo można ręcznie wymusić (dodać punkt do trasy)
1701687163381.png

vwir

Pionier e-mobilności
To jest takie wirtualne 100kW, bo to jest wersja ładowarki z której 100kW wyciągną jedynie auta z instalacją 800V. Auta z instalacją 400V wyciągną tam maksymalnie 73-77kW. Ale to i tak lepiej niż 40-45kW w Tarnowie.

chess_m

Posiadacz elektryka
W końcu. ABRP już ją widzi. A ja dzisiaj zobaczyłem też:
1714380553092.png
Czyli trasa Krk na wschód ogarnięta bez konieczności zjeżdzania w głąb Tarnowa lub Rzeszowa
Oczywiście było by pięknie jesli by tam było więcej stanowisk

W każdym razie według APBR plan jednej z moich referencyjnych tras nie różni sie specjalnie od
jazdy spalinówką. W okolicach Rzeszowa i tak robiłem kilkunastominutowy przystanek dla rozprostowania kości.
1714380980162.png

chess_m

Posiadacz elektryka
Czemu nie SuC? Za długo schodzi zjechać/wjechać?
+10-15 minut na plątanie się po Rzeszowie i tam też są tylko 4 kable.
Chociaż w sumie jak juz będę jechać to ostateczną decyzję podejmę na dojeździe do Rzeszowa
tj. jak na SuC nie będzie tłoku to może i tam zjadę bo zawsze to trochę taniej.

W każdym razie ABRP wiedząc że jadę Teslą proponuje GW ;)
1714382795700.png

Last edited: