Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Ładowarka przenośna na 1 fazę 16A
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="kborzy, post: 196252, member: 4429"] Hej Szukam sprzętu do ładowania opla corsy. Ładowarka w aucie jest 7.4 kw 1 fazowa. Jako że nie chce robić nowej infrastruktury z domu i ładować się w duże koszta chce wykorzystać to co mam teraz - czyli na zewnątrz mam wyprowadzony na osobnym bezpieczniku 16A 3x2.5 przewód. Więc maks ładowanie jakie osiągnę teraz to 3.7kw. Jaką ładowarkę pod to kupić ? Jak szukam ładowarki przenośnej w okolicy 500-800 zł to znajduję ładowarki na zwykłe gniazdo 230v - już wiem , że do ładowania powyżej 1.8kw warto użyć gniazdo siłowe. kręcą się u nas złodzieje więc zamiast wallbox stawiać będę skrzynkę hermetyczną w której w środku zrobię gniazdo i ładowarkę przenośną będę chował do środka pod klucz , a zrobię tylko wyjście na przewód z wtyczką do auta Jak to u was ? Możecie się podzielić swoimi rozwiązaniami , albo podać jakiś model ładowarki który macie nie za milion monet ?:) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Ładowarka przenośna na 1 fazę 16A