Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Ładowarka przenośna na 1 fazę 16A
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KrzysztofFly, post: 203924, member: 1062"] Z tego co wiem, to nie powinno się przedłużać EVSE kablem TYP2 (dlatego właśnie jest krótszy PIN, aby to nie zadziałało), co nie znaczy, że znaleźli się ludzie którzy to i tak robią, z tego co pamiętam, to aby to zadziałało, trzeba obciąć trochę obudowę). Wydaje mi się, że lepszą opcją będzie 3F z wtyczką 32A i do tego przejście na 16A i na 1F. Uzasadnienie jest proste, gniazdo 3F 32A jest popularniejsze, często elektrycy montują je nawet w domach, które mają dużo niższe zabezpieczenie główne. Jeśli będziesz używał maksymalnie 16A, to tak naprawdę i tak nie będzie miało znaczenia, możesz używając wtyczki i gniazd zrobić sobie samemu odpowiednie przejściówki, lub jeśli nie czujesz się na siłach, kupić gotowe, np. coś takiego. [ATTACH type="full"]23500[/ATTACH] Kwestia czy faktycznie użyjesz, ja mam kilka EVSE i różne możliwe przejściówki i raczej nigdy ich nie używam. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Ładowarka przenośna na 1 fazę 16A