Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Ładowarka przy hotelu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="KrzysztofFly, post: 220957, member: 1062"] To w sumie niekoniecznie tak jak piszesz, bo o ile nie masz wyboru w hotelach (tak jak ja w Arłamowie), to przyjedziesz i jak będziesz potrzebował to się naładujesz nawet w tak wysokiej cenie jak ja 2,52zł za kWh, w 2023 (na dzisiaj mają 2,28zł ;) ) Natomiast jeśli będziesz miał w danej okolicy więcej hoteli do wyboru w oczekiwanym budżecie, to po pierwsze najprawdopodobniej wybierzesz taki, który ma ładowarkę, a kolejną rzecz na którą zwrócisz uwagę przy wyborze hotelu, to będzie stawka za jaką będziesz się mógł naładować. W ten właśnie sposób dwa razy w ostatnim czasie (także w 2023r) wybrałem Nosalowy Park w Zakopanem, bo mogłem się w czasie pobytu ładować (płacąc 1,20 za kWh), do tego wsiadając w dniu wyjazdu do domu, do samochodu stojącego pod hotelem i naładowanego do 100%. Byli także tacy, co Teslę na polu namiotowym w namiocie ładowali ;) Za parking też płaciłem ;). Tak, tylko jeśli płacisz maksymalny abonament w GW, to wtedy stawka brutto przy ładowaniu AC wynosi Energia MAX 1,60 PLN za kWh, więc faktyczny koszt będzie jeszcze niższy. Tutaj jednak dochodzimy do kolejnej niefajnej rzeczy, czyli stacji partnerski w Greenway, które nierzadko mają kosmiczne ceny za ładowanie, a są nie do odróżnienia od stacji własnych GW, o ile ktoś używa aplikacji, to jeszcze zobaczy malutki znaczek P, jednak dla używających do autoryzacji kart RFID, rachunek za ładowanie może być szokiem ;). [ATTACH type="full"]25446[/ATTACH] Tu się z tobą muszę zgodzić, że materiał ten został nakręcony, bo może się klikać. Tak naprawdę na filmie nawet nie widać aby się tam ładował, tylko stojące auto pod ładowarką ;), nie pokazał również "rachunku grozy" . [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Ładowarka przy hotelu