Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
NISSAN
Nissan Leaf Forum • Nissan Leaf II / e+ / Leaf I
Leaf w 2024- czy warto?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="neqs, post: 176403, member: 3315"] Miałem podobną rozkminę jak autor postu, ale w momencie jak zacząłem rozkminiać inne auta w tej cenie i ich finansowania, to LEAF jest tutaj bezkonkurencyjny, za okolice 700zł/msc netto za najem (z dotacją) wersji N-Connecta (+LED i propilot) ciężko wyrwać cokolwiek przypominającego auto :D, a przy dobrej cenie zakupowej (która przy finansowaniu jest jeszcze lepsza niż ta w cenniku) to tutaj już uważam, że LEAF jest bezkonkurencyjny. Póki co 2 lata to u mnie okres testu EV i sprawdzenia czy to dla mnie, czy jednak wracam spowrotem do diesela z zasięgiem 800-900km :) Wydaję mi się, że jeżeli znasz bolączki auta o których już wszystko napisali w tym temacie to może być dobry wybór, ale na 100% potwierdzę za jakiś czas, bo w przeciągu kilku dni dbiorę swoje z salonu :) Co najlepsze muszę tym autem (po odebraniu) wrócić do domu przez prawie 500km, także wyprawa na pewno będzie tutaj spora, gdyż jednak jestem typem człowieka który jak wsiada w trasę to może faktycznie co te 600-800km wysiąść na chwilę, częściej raczej nie potrzebuje - z tego też powodu diesel w kombi na pewno zostanie na trasy, bo nie wyobrażam sobie ładować co 200km w trasie, a LEAF ma obskoczyć wszystko inne w promieniu 100km od domu/firmy - jednak ten promień 100km to myślę, że będzie praktycznie 80% mojego całkowitego zapotrzebowania na jazdę. Także jak ktoś ma możliwość zostawienia sobie ICE lub na prawdę rzadko jedzie w trasę i te 2-3x w roku pożyczy bez problemu od rodziny albo z wypożyczalni to wydaję mi się że to może być dobry zakup :) Tak jak wspominają o MG, w najmie rata kosztuje prawie 2x więcej - także to powinno powiedzieć samo za siebie o jakiej utracie wartości w przeciągu 2-3 lat trzeba myśleć przy zakupie go. Kolejny temat MG4 standard nie ma za bardzo sensu, minimum to Luxury, a wtedy już nie jest aż tak tanio [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
NISSAN
Nissan Leaf Forum • Nissan Leaf II / e+ / Leaf I
Leaf w 2024- czy warto?