Leasing 0,99% ?

krycho

Nowy na Forum
Po złożeniu zamówienia sprawa nabiera tempa. Sam skorzystałem z oferty Santander Consumer Multirent, choć początkowo planowałem leasing przez Drivalia Lease. W SCM proces składania wniosku leasingowego był prostszy, nie było żadnych problemów z dokumentami, a całość przebiegła w miarę sprawnie - choć obsługa klienta mogłaby być, delikatnie mówiąc, lepsza. Pod względem kosztów nie ma istotnej różnicy.
w jakie miałeś problemy z dokumentami w Drivalia?:)

mikele

Zadomawiam się
w jakie miałeś problemy z dokumentami w Drivalia?:)
We wniosku leasingowym wymagają dołączenia szeregu dokumentów finansowych (w SCM tego nie było), choć w rozmowie telefonicznej informowano mnie, że nie wszystko jest konieczne. Mógłbym podać kontakt ale do osoby w Warszawie. To wszystko załatwia się mając już złożone zamówienie.

krycho

Nowy na Forum
We wniosku leasingowym wymagają dołączenia szeregu dokumentów finansowych (w SCM tego nie było), choć w rozmowie telefonicznej informowano mnie, że nie wszystko jest konieczne. Mógłbym podać kontakt ale do osoby w Warszawie. To wszystko załatwia się mając już złożone zamówienie
Poproszę!

Janek_

Nowy na Forum
We wniosku leasingowym wymagają dołączenia szeregu dokumentów finansowych (w SCM tego nie było), choć w rozmowie telefonicznej informowano mnie, że nie wszystko jest konieczne. Mógłbym podać kontakt ale do osoby w Warszawie. To wszystko załatwia się mając już złożone zamówienie.
Wyjaśnij proszę jedną kwestię - myślę, że i inni mogą mieć podobne wątpliwości. Na stronie Tesli można zamówić samochód korzystając z ich leasingu. Jaka firma obsługuje ten leasing?

Janek_

Nowy na Forum
@Janek_
Przecież wszystko jest napisane w szczegółach finansowania:

View attachment 30347
Moim zdaniem tak nie jest. Wchodzę i widzę: Leasingodawca: Drivalia Lease Polska Sp. z o.o. . Nic tam nie ma na temat Santander, a w ogóle to tam jest też informacja: RRSO 5.49% dla Model Y dostępne tylko dla wniosków o finansowanie nowego Modelu Y złożonych od 7 lipca 2025 roku, których dostawa odbędzie się najpóźniej do 30 września 2025 roku i w tym jest problem.

chess_m

Posiadacz elektryka
Moim zdaniem tak nie jest. Wchodzę i widzę: Leasingodawca: Drivalia Lease Polska Sp. z o.o. . Nic tam nie ma na temat Santander, a w ogóle to tam jest też informacja: RRSO 5.49% dla Model Y dostępne tylko dla wniosków o finansowanie nowego Modelu Y złożonych od 7 lipca 2025 roku, których dostawa odbędzie się najpóźniej do 30 września 2025 roku i w tym jest problem.
Zmień na leasing z niskim wykupem. Wtedy zobaczysz 0,99% i Santander jako leasingodawcę

Janek_

Nowy na Forum
Zmień na leasing z niskim wykupem. Wtedy zobaczysz 0,99% i Santander jako leasingodawcę
Masz rację - chyba jednak udało się coś podpowiedzieć innym. Ciekawe czy to RRSO 5.49% dla wysokiego wykupu końcowego jest poprawne czy też powinno być RRSO 0,99% ?

chess_m

Posiadacz elektryka
Masz rację - chyba jednak udało się coś podpowiedzieć innym. Ciekawe czy to RRSO 5.49% dla wysokiego wykupu końcowego jest poprawne czy też powinno być RRSO 0,99% ?
Raczej poprawne. W sumie jak już tesla dotuje ten leasing to nic dziwnego, że wymaga opcji z niskim wykupem.

nabrU

Moderator
Ciekawe czy to RRSO 5.49% dla wysokiego wykupu końcowego jest poprawne czy też powinno być RRSO 0,99% ?

Jest poprawne, niskie oprocentowanie jest tylko dla niskiego wykupu zarówno dla TMY jak i TM3