Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
leasing
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="testowy, post: 221446, member: 4928"] Ale to dotyczy wszelkich zobowiązań - "chciałbym ale się boję". Ja biorę jak wiem, że mam zabezpieczone na lokacie/obligacjach. Biorę, bo to najszybszy sposób zrobienia dużych kosztów, tj. auto w leasingu na 2 lata, pierwsza wpłata 45%, ostatnia 19%. W ten sposób masz maksymalny koszt, którego za gotówkę byś nie zrobił, bo nowe auto amortyzujesz w 5 lat, a tutaj w 2lata temat zamknięty. Jeżeli planowana jest darowizna dla rodziny, to jednak lepiej na 3 lata (ostatnia rata 1% -bez wciągania auta do ŚT). Przy używanym aucie (> pół roku) za gotówkę można zamortyzować w 2,5 roku. A w przypadku gdy Cię nie stać - w VW: - upomnienie 90 pln, - opłata windykacyjna - 600 pln dla wartości zobowiązania 1500-2500, - odebranie auta i doliczenie 5% wartości auta (nie mniej niż 1200). - tytuły wykonawcze i blokady konta, Generalnie, albo Cię stać, albo nie podchodź. Bo pytasz na forum, gdzie większość ma Tesle i płaci ponad 2,5k miesięcznie (zakładam, że większość stać, a nie są cwaniakami-złodziejami, którzy np. nie płacą faktur podwykonawcom), więc jak nie możesz sobie na tyle pozwolić, to szukaj tańszego auta, lub poleasingowych na ponowny leasing/najem. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
leasing