Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Letnie vs Całoroczne - Hankook S1 Evo3 EV vs FlexClimate ION
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="MarekON, post: 241387, member: 5122"] Małem zamiar zrobić podobną operację tzn. zamienić letnie Hankooki w mojej odebranej Przeczytałem z zainteresowaniem Twoje opinie o używaniu całorocznych opon założonych w Tesli Model Y. Ja też miałem taki zamiar - zamienić opony letnie założone na odebranej w kwietniu nowej Tesli Y AWD na całoroczne. Tym bardziej, że moją poprzednią Teslę 3, w 2021 roku odebrałem na oponach Michelin tj. oponach klasy premium, a nie na oponach produkcji koreańsko-węgierskiej Hankook tj. oponach klasy średniej. Byłem zresztą tym byłem z lekka zawiedziony. Ale przed zakupem całorocznych, ulubionych Michelin, coś mnie tknęło, zadzwoniłem do dealera Tesli gdzie odbierałem samochód. Dowiedziałem się wtedy, że nie ma żadnych homologowanych dla Tesli opon całorocznych! Włączony do rozmowy serwisant z Tesli dodatkowo poinformował mnie, że w przypadku wystąpienia kłopotów z zawieszeniem, mogą być problemy z naprawą gwarancyjną, gdy gwarant stwierdzi, że samochód poruszał się na oponach nie homologowany dla Tesli! W związku z tym odstąpiłem od tej zamiany, którą Ty tak "odważnie" przeprowadziłeś. :) Czy postąpiłem zbyt ostrożnie, bo jednak całoroczne opony to wygoda. Co o tym sądzisz, a może ktoś ma doświadczenie w egzekwowaniu ew. napraw gwarancyjnych zawieszenia w Teslach hulających na nie homologowanych dla nich oponach Pozdrawiam [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Letnie vs Całoroczne - Hankook S1 Evo3 EV vs FlexClimate ION