Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Infrastruktura GreenWay, Orlen, Ionity, ...
Lidl, Kaufland, Biedronka...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Olecki, post: 109149, member: 1203"] Pewnie że dla klientów było by wygodniej gdyby operatorem była sieć sklepów, problem jest taki że dla takiej sieci zarządzanie ładowarkami to same problemy a potencjalny zysk mikroskopijny w porównaniu do głównej działalności. W dobie optymalizacji kosztów dużo prościej i taniej wymóg prawny jakim jest u nas ładowarka przerzucić na firmę zewnętrzną. A same darmowe ładowarki pod Lidlem to musze przyznać bardzo interesujące zjawisko. Dziś podjechałem na szybkie zakupy i widzę wolną ładowarkę, nie planowałem ładowania ale że miałem 20% baterii więc stwierdziłem że pierwszy raz posiedzę sobie tą godzinkę na ładowarce bo i tak chciałem pobawić się trochę car scannerem. Ledwo co zdążyłem się podłączyć podjechała czarna TM3 ze złączem Tesli a nie CCS2, pomalowana chyba wałkiem bo z jednej strony wyglądało to jak fale Dunaju a z drugiej farba odchodziła od szpachli... Gość walczył ostro z przejściówkami i już po prawie 10 minutach udało mu się podłączyć pod AC. W międzyczasie podjechała kolejna Tesla, gość grzecznie się spytał ile czasu będę się ładował ale jak usłyszał że dopiero się podłączyłem i pewnie zobaczył te 22% na wyświetlaczu to szybciutko odjechał. W ciągu pozostałego czasu odbiły się jeszcze trzy inne Tesle, patrząc po minie najbardziej zdegustowany był pan w MX że wozem za pół bańki nie nakapie tych paru elektronów ale on przynajmniej poszedł w stronę sklepu. Ogólnie to szacun dla tych którzy dla paru złotych przyjeżdżają specjalnie żeby naładować się za darmo z prędkością 17 kW i kwitną w tym samochodzie po prostu czekając aż coś nakapie. Mi by było na to szkoda czasu, a jeśli ktoś rzeczywiście potrzebuje się naładować to w promieniu kilku kilometrów ostatnio naliczyłem ponad 40 słupków - tylko te płatne jakoś nie są oblegane. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Infrastruktura GreenWay, Orlen, Ionity, ...
Lidl, Kaufland, Biedronka...