Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Long Range Dual motor 2019 vs 2020 (pompa)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Bartosz, post: 195956, member: 178"] Jak już rozmawiamy szczerze. Ja bym nie zdecydował się na auto elektryczny, gdybym nie miał własnego gniazdka, choćby w firmie/pracy/wynajętym garażu. To jest jednak uciążliwe i dodatkowo komercyjny prąd jest drogi. Wiem, że wiele osób jakoś z tym żyje i im to nawet często nie przeszkadza. Rozważyłbym, gdybym chociaż miał słupek pod blokiem, ale jakbym miał jeździć na ładowarkę publiczną, to bym odpuści. Czytałem wiele historii, nawet właściciela tego portalu, mieszka w bloku, jak to przesiaduje pod Lidlami robiąc godzinami zakupy lub znalazł siłownię w pobliżu słupka, żeby naładować auto tańszym prądem AC. To jest do przyjęcia na chwilę, ale układanie sobie życia pod ładowanie samochodu nie jest najlepszym rozwiązaniem, gdy auto elektryczne jest tylko środkiem transportu, a nie hobby. Podsumowując. Moim zdaniem najpierw gniazdko, potem samochód. Wiesz, że przy 30k km rocznego przebiegu będziesz musiał ładować auto średnio co 3 dni, zakładając, że auto obecnie ma degradacje na poziomie 7-8%, ładowanie będzie w zakresie 20-80%, a jego średnie zużycie energii wynosi 17kWh. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Long Range Dual motor 2019 vs 2020 (pompa)