Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Magazyn, FV itp kwiecień 2022
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Bronek, post: 41579, member: 6"] Pojawiają się naganiacze różnych firm. Jeden z nich był miły, to dałem zgodę i umówił mnie z następnym. Pierwszy tylko naganiał, drugi już wyceniał. Obaj raczej zieloni. A że jestem gaduła, to pogadaliśmy i tak g się dowiedziałem, tylko poznałem ceny. Niby off Grid, panele po 400Wat x 10 =4 kW, na stelażu z robotą itp to :26000zł Magazyn Huawei 5 kWh =22.000zł Razem 48 000zł [B]Ale jak to ma działać itp na tym etapie nie pogadasz, bo nie ma z kim . Straszenie podwyżkami. [/B] Raczej słuszne. Z cenami można się zgodzić lub nie, ale 5 kWh akumulatora do niczego się nie nada oprócz oświetlenia. Co ciekawe namawianie na zmianę umowy z Prosumenta na Sprzedawcę w nowej wersji... Najgorsze jest w tym, iż nawet mając kasę do wydania nie ma z kim pogadać. Magiczne słowa "inżynierowie" zaprojektują załatwiają próbę kontaktu z osobą kompetentną. O ile w sprawach solarów wystarczy klocki poskładać i papiery powysyłać, to przy kombinacji dwóch instalacji w tym jednej juz pracujacej , EV, i akumulatora, a do tego bycia prosumentem, taki stan przekracza percepcję "inżynierów" I też sie nie dziwie, bo to skomplikowane. Ale niestety pewnie tylko nieliczni maja chęc i wiedze aby spróbowac to ogarnąc. Ja nie trafilem a samemu mi sie nie chce.[ATTACH type="full"]4912[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Magazyn, FV itp kwiecień 2022