Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Baterie / magazyny energii
Tematy ogólne
Magazyn z baterii samochodowej - DIY
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="vwir, post: 222984, member: 127"] Heh, no i trafiłeś w sedno. Bateria z Zoe też waży 300kg i to był największy problem. Powiesiłem ją na ścianie. Jak? Otóż rozebrałem ja na kawałki, powiesiłem samą obudowę a potem składałem na ścianie. Nie jest to trudne, ale trzeba mieć podstawowe umiejętności jak się z czymś takim obchodzić, o odpowiednim zabezpieczeniu nie wspominając. W środku jest 12 modułów wielkości akumulatora 12v. Tylko problem w tym, że saszetki z czasem puchną i nie jest łatwo je z powrotem skompresować na ścianie, żeby weszły w obudowę. Dwa dni zabawy (po pracy). Moja ma 83%. Masz przykładowe ogłoszenie: [URL]https://m.olx.pl/d/oferta/bateria-zoe-25kw-soh-87-CID5-IDZNQTj.html[/URL] Nie musisz tego spinać z istniejącymi panelami. Ja tak mam u siebie - ten nowy hybrydowy falownik ma wpięty tylko akumulator z samochodu, nic więcej. Tylko jest jeden myk - musi być zainstalowany w miarę blisko głównej rozdzielnicy, bo wpinasz go pomiędzy sieć a rozdzielnicę. Wtedy działa jako przerośnięty UPS i gdy nie ma prądu z sieci to jest z baterii. U mnie to najważniejsza jego funkcja. To też spowodowało, że nie wpiąłem do niego żadnych paneli - moja instalacja fotowoltaiczna jest daleko od rozdzielnicy. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Baterie / magazyny energii
Tematy ogólne
Magazyn z baterii samochodowej - DIY