Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Baterie / magazyny energii
Tematy ogólne
Magazyn z Tm3
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="zlp, post: 189309, member: 4183"] Na razie nie wygląda 😀, brakuje drzwi. Zawinąłem i przykryłem trochę, aby nie łapał temperatury ujemnej. Ściany są już też zaizolowane płytą warstwową. Aby nie budować specjalnego pomieszczenia (mimo wszystko wolałem oddalić od innych budynków) kupiłem betonowe szambo i postawiłem na bocznej ścianie. Jak zamknę to wstawię elektryczny grzejnik. Do falownika idą przewody solarne wysokonapięciowe. Nie muszą być tak grube, jak przy systemach niskonapięciowych, napięcia są wysokie, ale dzięki temu natężenia niższe, max 50A. Oprócz kabla prądowego potrzeba kabel komunikacyjny (zwykły kabel LAN). Falownik komunikuje się z baterią i w pełni współpracuje. Oprócz tego sterownik ma wifi i podglądam stan baterii po adresie IP. 1. Wnętrze zrobionej szafy z pakietami. 2. "Akumulatornia". 3. Interfejs falownika Deye (w chmurze). 4. Interfejs sterownika (lokalne IP, 2 baterie, jedna nie działa z powodu braku komunikacji, falownik w grudniu idzie do serwisu). 5. Wykres napięć na poszczególnych celach. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Baterie / magazyny energii
Tematy ogólne
Magazyn z Tm3