Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
FORD
Ford Mustang Mach-E Forum • Mach-E / 4 / X / 4X
Masowy "Safety Recall" 22S41 (HVBJB)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="kdldz, post: 46042, member: 536"] U mnie ta strona mówi, że ta opcja nie jest dostępna w wybranym kraju - bez znaczenia czy mam w opcjach PL czy USA. Z akcją serwisową szyb (przedniej i dachowej) było tak, że do PL trafiła z kilkumiesięcznym opóźnieniem więc i tutaj pewnie będzie podobnie. Nie spinam się, jak będzie to będzie :) Czytałem wczoraj troche to forum (ale nie wszystko, nie mam czasu czytać parędziesiąt stron komentarzy lol) i fakt, że wstrzymują odbiór pojazdów to raczej będzie tylko dotyczyć USA - tam jest przepis który mówi, że nie wolno wydawać aut które są objęte akcją serwisową związaną z bezpieczeństwem (Safety Recall). A jest związana z bezpieczeństwem bo teoretycznie może być tak (choć nikt chyba tego jeszcze nie zgłosił) , że auto "zgaśnie" w trakcie jazdy i przestanie przyspieszać (hamulce, wspomaganie itp będą działać). Mimo to wszystkie przypadki o których czytałem mówiły o sytuacji gdzie auta nie dało się odpalić po zgaszeniu. I jeszcze jedna ciekawostka - podobno najczęściej pojawia się to w przypadku GT & ER AWD, a najrzadziej (a może nawet wcale) w przypadku SR FWD. Więc spekulują, że akcja będzie dotyczyć wszystkich auta z duża bateria - możliwe nawet że wraz z wymianą HVBJB na nowszy model (pojawił się w katalogu nowy numer dla tej części), a mniejsza bateria tylko soft lub może nawet nic. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
FORD
Ford Mustang Mach-E Forum • Mach-E / 4 / X / 4X
Masowy "Safety Recall" 22S41 (HVBJB)