Mazda MX-30 EV Model (DRH)

merlinnot

Zadomawiam się
Na japońskiej stronie Mazdy zauważyłem niedawno informacje dotyczące odświeżonej wersji, pod nieco zmienioną nazwą. W FAQ możemy dowiedzieć się, że jest w produkcji od października. Jest też dostępny katalog i specyfikacja. Znalazłem tam wiele ciekawych zmian, np. gniazdko elektryczne w bagażniku (1500W) czy też wsparcie V2L oraz V2H. Zastanawiam się, czy te zmiany będą także w samochodach, które przypłyną do Europy?

Elektromobilista

Nowy na Forum
Na facebookowej grupie MX-30 ludzie z NL i NO mówią, że wstrzymano rejestracje MX-30 które przypłyneły ostatnim statkiem ze względu na konieczność ponownej homologacji. Miło by było dostać wersję z V2L/V2H (ale wydaje mi się, że to specyfika CHAdeMO) choć jeszcze bardziej cieszył bym się gdyby dołożyli 3 pakiety ogniw:ROFLMAO:
Ja czekam na swoją, miała przypłynąć ok 15-20 grudnia, dealer nie wysłał mi żadnej informacji o opóźnieniach.

merlinnot

Zadomawiam się
O, to ciekawe. Czy mógłbym prosić o link do tej grupy? V2H rzeczywiście może być mało realne, ale gniazdko 1500W w bagażniku mogliby dać :)

Moja właśnie wyjechała z fabryki, będzie u dealera prawdopodobnie pod koniec stycznia. Przy zamówieniu dostałem termin na marzec, póki co dwa miesiące do przodu jestem, niespotykane w dzisiejszych czasach :)

Elektromobilista

Nowy na Forum
Proszę:

https://www.facebook.com/groups/4928919033799806/permalink/8822411391117198/

Moja właśnie wyjechała z fabryki, będzie u dealera prawdopodobnie pod koniec stycznia. Przy zamówieniu dostałem termin na marzec, póki co dwa miesiące do przodu jestem, niespotykane w dzisiejszych czasach
U mnie dostawa też miała być 1,5 miesiąca wcześniej, a będzię o czasie. Przy takiej ilości zamówień raczej się nie dziwie, że się "wyrabiają" na czas.
Szkoda, żeby to było nie tylko super auto ale i też niezły elektryk brakuje niewiele: albo oszczędniejszy napęd albo większa bateria. No ale wtedy pewnie nie był by to 3 najtańszy elektryk na rynku.

Last edited: