Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
MERCEDES
Inne modele i pozostałe pytania
Mercedes-Benz Citan , eCitan .
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Bogumił, post: 188384, member: 4317"] Witam . Jestem nowy na tym forum . Ostatnio jeździłem Audi 80 i Hybrydą Toyotą Prius z 2001 roku. Jestem miłośnikiem oszczędnej jazdy każdym samochodem. Moją Toyotą Prius uzyskiwałem spalanie w Warszawie na dystansach około 10 kilometrowych ze startów na zimnym silniku od 5 do 6 l/100 kilometrów , na trasie poza miastem startując na ciepłym silniku uzyskiwałem spalanie przeważnie między 3 a 4 litry na 100 kilometrów przy prędkości około 60 kilometrów na godzinę. Mój rekord oszczędnej jazdy Priusem na dystansie 186,6 kilometra , to 3,014 litra benzyny na 100 kilometrów Od 01.09.2024 jeżdżę Mercedesem-Benz eCitanem Furgon i testuję jego zużycie prądu . Z wstępnych pomiarów wynika że jeżdżąc z prędkością około 60 kilometrów na godzinę eCitanem po Warszawie i bliskich okolicach uzyskuję zużycie 14 kWh/100 kilometrów , a na trasie poza miastem 13 kWh/100 kilometrów. Zachęcam do dyskusji , będę tutaj czasami wpisywał moje spostrzeżenia odnośnie jazdy eCitanem. Pozdrawiam Bogumił. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
MERCEDES
Inne modele i pozostałe pytania
Mercedes-Benz Citan , eCitan .