Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
MG
MG4 Forum • MG MG4 Electric
MG4 Luxury 64kWh użytkowanie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Kriso, post: 138827, member: 3106"] Cześć paradox, No to lecimy z czujnikami cofania, i od razu wrzucę do tego kamerę 360, bo ta zaskoczyła mnie ostatnio (a wydawało mi się, że jestem czujny :D ). [COLOR=rgb(184, 49, 47)]Czujniki cofania[/COLOR] [COLOR=rgb(0, 0, 0)]Na początku, zaraz po kupieniu, wydawało mi się, że to bez sensu, że mam jednocześnie kamerę 360 stopni i czujniki cofania, a nie mam czujników w przodu... Już wyjaśniam dlaczego. Jestem przyzwyczajony do Volvo XC70 - długi nos, długi tył, kombi. Czujniki przód i tył robią robotę. W MG4 jak się okazało, rozwiązanie kamera 360 + czujniki z tyłu są dobrze przemyślane. A z przodu niepotrzebne. [B]Przykłady:[/B] 1. Codziennie parkuję w garażu w domu, tyłem, bo tak podjeżdżam do wallboxa w środku. Garaż niewielki, wjazd wąski (po 15cm luzu przy obu lusterkach). Auto w środku ustawiam pod kątem dla łatwiejszego wychodzenia. Kamera 360 mapuje teren wokół, więc mogę ustawić [/COLOR] auto dokładnie pod takim kątem, jak potrzebuję (mam już swoje pkt odniesienia w garażu, które widzę wokół na kamerze). Czujniki z tyłu są naprawdę precyzyjne, zarówno na odległość w płaszczyźnie czołowej jak i poprzecznej z dokładnością do 5cm mogę podjechać i wiem, że nie ryzykuję zahaczenia. 2. Parking w centrum handlowym. Parkuję przodem. Jednym przyciskiem uruchamiam kamerę 360 i mam pokazane odległości wszystkich przeszkód wokół, a więc przodu też :) 3. Parkowanie w "kopercie" w Berlinie. Na żyletki. Kamera 360, mimo, że nie grzeszy ostrością obrazu, daje realne odzwierciedlenie odległości. Prawie dotykajac zderzaków wsunąłem się w niewielkie miejsce między autami. Zaskoczenie. Że też wcześniej nie przyszło mi do głowy, że mogę ustawić przycisk funkcyjny przy kierownicy jako "kamera 360". teraz już mam. Przy każdym parkowaniu - jedno kliknięcie i mam obraz z kamery. Polecam. [B]Wycieraczki w trybie auto -[/B] chodzi Ci o czujnik deszczu? Jeśli tak, nie ma takiego :) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
MG
MG4 Forum • MG MG4 Electric
MG4 Luxury 64kWh użytkowanie