Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
MG
MG4 Forum • MG MG4 Electric
MG4 Luxury 64kWh użytkowanie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Kriso, post: 143937, member: 3106"] Cześć [USER=3353]@slakam[/USER], przede wszystkim gratki za fajne podsumowanie. Jak na jazdę testową, to dużo zauważyłeś. Także szacun za spostrzegawczość. [B]Wracając do Twojego pytania o zużycie na początku jazdy. [/B] Jeśli po wejściu do auta, włączyłeś ogrzewanie, i stojąc, coś ustawiałeś, oglądałeś, ale nie ruszyłeś, to auto już liczy zużycie (inaczej, niż w spalinówkach, gdzie stojąc liczy zużyte litry/h i dopiero po ruszeniu z miejsca liczy litry/km). Dlatego na początku widzisz tak duże zużycie. Jeśli Ci to będzie przeszkadzać, zawsze możesz nagrzać kabinę zdalnie, przed wejściem. wtedy nie będzie wliczał zuzytej energii do średniego zużycia jazdy. ;) Obecnie, przy 10 stopniach na dworze, u mnie na krótkich odcinkach (6km w jedną stronę do miasta) zużycie oscyluje między 12-15 kWh w zależności, jak dynamicznie jadę. W załączniku wrzucam zdjęcia z ostatniego tygodnia, gdzie głównie jeżdżę po mieście i miałem wypad do sąsiedniego miasta oddalonego o 40km. Nie wierzę w te 130km pozostałego zasięgu, ale liczę na ok 100km, i wtedy po raz pierwszy od zakupu powinienem przekroczyć 400km na jednym ładowaniu. Kończę też tabelę w Excellu, jutro wrzucę wyliczenia z pierwszych 3 miesięcy jazdy. Średnie zużycie miesiąc do miesiąca, zestawienie ładowań z różnych źródeł, koszt przejazdu 100km w zależności od źródła ładowania itd. Mam nadzieję, że te twarde dane dadzą pierwszy, rzeczywisty obraz zużycia MG4 w zimie. [B]Podgrzewanie przedniej szyby po zamarznięciu. [/B] Od początku miałem tylko 2-3 razy taką potrzebę (auto garażowane). Zajęlo to za każdym razem ok 2-3 min. Auto szybko się nagrzewa, a przy nawiewie na szybę, pięknie wszystko się roztopiło. także osobiście nie widzę potrzeby podgrzewanej szyby. co do pompy ciepła, nie wypowiem się, nie używam. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
MG
MG4 Forum • MG MG4 Electric
MG4 Luxury 64kWh użytkowanie