Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
MG
MG4 Forum • MG MG4 Electric
MG4 Luxury 64kWh użytkowanie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Kriso, post: 145158, member: 3106"] Dzielę się screenami z Excela. Daję tylko ten skoroszyt, który podsumowuje miesiące. Nie będę Was zamęczał skoroszytem szczegółowym. Ale warto wspomnieć, że Greenway daje możliwość ściągnięcia ze strony danych sesji ładowania w formacie xls, więc łatwo zaimportować dane do Excela. Małe wyjaśnienie legendy: *MG Voucher - oznacza voucher, który dostaliśmy przy zakupie auta. Ma limit ponad 5tys euro (do wykorzystania przez 3 lata) *real expense lub real price/1kWh lub real price/100km - oznacza rzeczywisty koszt, jaki poniosłem, poza Voucherem, który pokrywa wydatki na publicznych stacjach ładowania. W następnych miesiącach liczę na coraz większy udział ładowania z fotowoltaiki, przy jednoczesnym mniejszym średnim zużyciu prądu na 100km. Będzie ciekawie obserwować, jaki średni koszt przejechania 100km będzie się zmniejszał im bliżej lata. Jeszcze nie zrobiłem porównania z podobnym okresem rok do roku, gdy jeździłem spalinowymi. Jak to zrobię, to porównam wydatki na tankowanie rok do roku, zrobię symulację na następne lata i zobaczę, po jakim czasie (czysto teoretycnie) auto eleketryczne ma szansę się zwrócić w 100% (o ile to w ogóle możliwe). Taka zabawa :) [I]Edit - no dobra, jednak wrzuciłem detaliczny widok sesji, aby łatwiej było zobaczyć, skąd pochodzą dane zbiorcze w każdym miesiącu. Zasadniczo sesje ładowania idą czterema torami (i tak też rozróżniam ceny ładowania): - ładowanie publiczne AC - ładowanie publiczne DC - ładowanie w domu z wallboxa z sieci - ładowanie z fotowoltaiki[/I] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
MG
MG4 Forum • MG MG4 Electric
MG4 Luxury 64kWh użytkowanie