Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
MG
MG4 Forum • MG MG4 Electric
MG4 Luxury 64kWh użytkowanie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Kriso, post: 182915, member: 3106"] Cześć Wam :) A więc pora na kilka słów podsumowania po 30 000km, 10 miesiącach, lub jak kto woli "spaleniu" blisko 5000 kWh. Moje, jakże subiektywne, wrażenie - uwielbiam to auto! Tak tak, wiem, to dopiero rok i auto nowe, jeszcze wiele niespodzianek i pewnie problemów przede mną. [COLOR=rgb(65, 168, 95)][B]Za co je lubię: [/B][/COLOR] [B]- prostota [/B]- zarówno interfejsu w samym aucie, jak i aplikacji mobilnej. Nie są to wyżyny UX'a ani użyteczności wszystkich funkcji, ale jest to, co ma być, łatwo dostępne, Ma działać i działa, dawać poczucie komfortu i daje. - oszczędny, ale nie ascetyczny [B]design[/B] wnętrza. W tym samochodzie mam poczucie spokoju, ani mi nie brakuje niczego, ani nic nie odwraca mojej uwagi. - [B]ergonomia[/B] -mam wszystko pod ręką, miejsca wystarczająco i tam, gdzie trzeba. [B]- kompaktowa zwinność[/B] - to auto zaczyna się i kończy tam, gdzie chcę. Te 50/50 rozłożenia masy się odczuwa. Auto prowadzi się pewnie, a im lepiej je poznaję, tym mniej mnie zaskakuje na drodze. To dla mnie ważne. Jak chcę się pobawić, zawsze mogę wyłączyć wspomagacze i poszaleć z tylnym napędem. A jak chcę mieć spokojną głowę, to MG mi to zapewnia. [B]- zasięg [/B]- zanim kupiłem EV nasłuchałem się opowieści z krypty, jakie to uciążliwe martwić się o ten zasięg w dzień i w nocy. Mam nowe EV za 150k (osoba fizyczna), i powiem Wam, ze za tę cenę mam zasięg między 350-400km, co jasno wynika w danych w Excelu, które wrzuciłem powyżej. Zużycie prądu między 15-17,5kWh. Nawet przy 120-130km/h na autostradzie blisko 500km kierunek Monachium, zasięg równo 300km, w obie strony wyszło niemal identycznie. Dla mnie wystarczy. - [B]zawieszenie[/B] - zawsze myślałem, ze lubię miękkie, ale tutaj czuję się jak na macie do judo. Niby twardo, ale jednak wiesz, że zamortyzuje upadek i siniaka sobie nie nabijesz. Miłe zaskoczenie. - [B]adaptacyjny tempomat i trzymanie odległości od pojazdów z przodu[/B] - z opanowanymi przyciskami przy kierownicy, obie funkcje po połączeniu dają frajdę z jazdy jak na symulatorze. Fajnie się gra tym MG ;) Podsumowując ten fragment - bardzo subiektywnie. MG to taki dobrze zrobiony, przerośnięty Matchbox albo Hot Wheels. Auto świetne do miasta, ale i całą rodziną do Wieliczki przez Polskę śmigniesz. [COLOR=rgb(184, 49, 47)][B]No dobra, a co mi jednak przeszkadza.[/B][/COLOR] [COLOR=rgb(0, 0, 0)][B]- nagrzewająca się kabina [/B] - jak w każdym aucie, ale tutaj mam wrażenie, że jak tylko zmniejszę AC, to w 10 sekund robi się od razu duszno. Generalnie w aucie mam czasem poczucie stojącego powietrza. Trudno to opisać, ale bez nawiewu, choćby na 1ce, jakoś dziwnie się siedzi w MG. - [B]zbyt czuły system kontroli ciśnienia w oponach [/B]- bywa irytujące przy wysokiej lub niskiej temp na zewnątrz, gdy opony reagują na temp. i lekko zmienia się ciśnienie. Alarm + komunikat głosowy (na szczęście przyjemny) potrafią się włączać kilka razy w ciągu 10-15 minut. - [B]spryskiwacze[/B] - może się czepiam, ale czy tak trudno zrobić spryskiwacze, które pryskają we właściwym kierunku? Musiałem to wyregulować u dealera, a że nie było objęte gwarancją - koszt 40EUR. Działa lepiej, ale szału nie ma :D I chyba tyle. Jutro o kosztach i podróżach, raczej tych większych, bo małe to wiecie, codzienność, nuda ;) Dobrej nocy. [/COLOR] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
MG
MG4 Forum • MG MG4 Electric
MG4 Luxury 64kWh użytkowanie