Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
MG
MG4 Forum • MG MG4 Electric
MG4 Luxury 64kWh użytkowanie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Swq_sc, post: 196253, member: 3972"] Pozwolę sobie dorzucić kilka moich spostrzeżeń. Do tej pory zrobiliśmy 3900km w prawie 2 miesiące. Czwórka jest ładowany w domu w taryfie T2 - G12W. Jeździmy w trybie ECO, głównie miasto aczkolwiek 2 większe trasy udało się zrobić w tym czasie. Najniższe "spalanie", startując z 100% naładowania, po przejechaniu 394km (pozostało 11%/48km) wyszło 13,6kWh. Trasa Sosnowiec-Ustroń-Sosnowiec oraz Sosnowiec-Sandomierz-Sosnowiec wychodziły ok. 18kWh/100km przy średnich prędkościach ok. 80-90km/h. Średnie zużycie do dnia dzisiejszego to 17,1kWh. Obecnie testuje jazdę jednym pedałem, co z początku wydawało mi się niewygodne, w związku z dużym poziomem rekuperacji. W kwestii ogrzewania, podobnie jak u Kriso AC chodzi na 23st., przy czym w ICE mam ustawione 21,5 i odczucia podobne. Nie miałem jeszcze potrzeby rozgrzewania go przed jazdą ale żona na pewno przy większych mrozach po wyjściu z pracy z tego skorzysta - dam znać jak się sprawdziło. Ad.1) Przy wizycie w serwisie podnieśli z R40 na R46. Nie posiadali R59 - PGD Dąbrowa Górnicza. Ad.4)Mam Mondeo MKIV i osobiście jeszcze nie zaważyłem większej różnicy w jakości użytych materiałów. Ad.6) Denerwują mnie światła drogowe, które ewidentnie nie "wypełniają" pola widzenia. Mianowicie widzę na samych środku poziomy niedoświetlony pasek. Serwis nie widzi problemu. Muszę przy okazji spotkania innego MG4 zweryfikować tą przypadłość. [USER=3106]@Kriso[/USER] masz podobnie ?? Ad.7) Prędkości, które rozwijamy czyli max. do 120km/h nie powodują większego hałasu niż w MKIV. Ad.9) Tu się musze zgodzić - szału nie ma, ale plany na upgrade są na liście ;) Ad.10) Zaskakująco szybko nagrzewa się cała kabina, więc chyba OK. Ad.11) Od razu zamontować folie ochroną na konsole środkową (przy pokrętle) oraz na słupkach za tylnymi drzwiami - piekielnie się rysują! Ad.12) Od momentu zakupu MG, ICE nie był tankowany :) co dalej - czas pokaże. Ad.13) Wydaje mi się, że stosunek ceny do jakości jest bezkonkurencyjny na rynku. Zobaczymy czy to się zmieni w nowym roku, po wejściu ceł oraz nowych dopłat. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
MG
MG4 Forum • MG MG4 Electric
MG4 Luxury 64kWh użytkowanie