Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
MG
MG4 Forum • MG MG4 Electric
MG4 Luxury 64kWh użytkowanie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Kriso, post: 256580, member: 3106"] Update w sprawie lewego reflektora. [LIST] [*]winowajcą tak długiego oczekiwania na odpowiedź od MG okazała się... stacja serwisująca. Okazało się, że nie są autoryzowanym serwisem, i po 3 miesiącach MG im odpowiedziało, że auto musi być sprawdzone przez autoryzowany serwis i usterka będzie uznana gwarancyjnie, o ile potwierdzi się diagnoza. Nie znam szczegółów kontraktów pomiędzy MG a dealerami w DE, ale najwyraźniej mają różne poziomy "przedstawiciela MG". Ciekawe, że mój dealer może robić serwisy gwarancyjne, ale już usterek zgłaszać nie może 🧠? -[B] ktoś miał kiedyś taką historię? [/B] [*]byłem w autoryzowanym serwisie MG w Berlinie 17.07 - diagnoza potwierdzona, zlecona wymiana reflektora [*]część zamówiona doszła w 4 dni, jutro tj 25.07 (moje urodziny) jadę na wymiane gwarancyjną [*]przy okazji oględzin auta, wgrano aktualizację systemu, a w niej zmiany, które zauważyłem: [LIST] [*]poprawa line assist - nie szarpie tak kierownicy, system płynniej utrzymuje pas ruchu [*]zmiana ustawień tempomatu - przy pojedynczym ruchu joystickiem dół/góra, prędkość zmienia się tylko o 1km/h, nie o 5, jak do tej pory. Teraz by uzyskać skok o 5km/h, trzeba przytrzymać dłużej joystick w pozycji dół/góra [*]przy aktywacji tempomatu adaptacyjnego, teraz domyślnie utrzymuje najmniejszą możliwą odległość od poprzedzającego pojazdu. Wcześniej była to największa możliwa odległość. Odległość steruje się joystickiem ruchem lewo/prawo. [/LIST] [/LIST] Niestety nie zauważyłem zmian w ustawieniach klimatyzacji, nadal temperatura jest zawyżona. Jeśli znajdę inne zmiany po tej aktualizacji, dam znać. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
MG
MG4 Forum • MG MG4 Electric
MG4 Luxury 64kWh użytkowanie