Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
MINI
Mini Cooper SE Forum • Mini Electric I gen.
MiniSE - awaria czujnika zamka klapki ładowania
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="tokwi, post: 87079, member: 79"] No i jestem po wymianie klapki. Podobno bardzo nietypowa i rzadka usterka. Pan serwisant mówił, że w elektrycznym pierwszy raz się spotkał, a w w wersji spalinowej mieli taką usterkę lata temu. Sama naprawa serwisowa zajęła ok 20 minut, bo trzeba było wymienić tylko jeden plastik dostępny z zewnątrz. Wymienia się tylko obudowę, bez wymiany portu ładowania. Sama naprawa trwała krócej niż wymiana lampy w Tesli. Mówimy jednak o czasach netto. Czas serwisu to przecież brutto, bo dochodzi papierologia i dojazd do serwisu. W tym scenariuszu trzeba więc porównywać 1 godz serwisu Tesli z 3,5h serwisu Mini (ew. 5 godz wliczając swój czas dojazdu do serwisu). To jest porównywanie tez 2 różnych usług różniących się co do zakresu. W ramach papierologii oprócz zlecenia serwisowego czas zabiera: [LIST] [*]umowa użyczenia auta zastępczego [*]dostałem elektryka: BMW i3 [*]papierologia ze zwrotem [/LIST] Swoje auto odebrałem umyte i naprawdę ładnie odkurzone w środku (1 x od nowości). Do tego bateria została doładowana do pełna. Choć Mini tyle nie wciągnie, to warto odnotować, że w serwisie Dobrzańskiego postawili ładowarkę 120kW. W serwisie Mini w Krk pojawiły się tez kluczykomaty do bezobsługowego zostawiania i odbierania pojazdów. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
MINI
Mini Cooper SE Forum • Mini Electric I gen.
MiniSE - awaria czujnika zamka klapki ładowania