Właśnie wczoraj widziałem, miałem nadzieje, że wypadnie znacznie lepiej i przejedzie całe okrążenie, a tu powtórka z rozrywki względem poprzedniego modelu.
No takNie wyłączają rekuperacji, bo mają za słabe hamulce![]()
Bo zamiast baterii zagotują się hamulce? Strzelam.Natomiast cały czas nie rozumiem, dlaczego oni nie wyłączają rekuperacji
A jaka konkretnie prędkość Cię interesuje? Ja mam na takich drogach średnią powyżej 140, ale większość robi ok. 120. Mam kilka tras niedługo do zrobienia, to mogę sprawdzić na tempomacie.Czy sprawdzał ktoś zużycie przy autostradowych prędkościach? Ciekawi mnie bardzo, czy przypadkiem nie jest tak, że performance ma mniejsze (lub chociaż takie samo, z racji większych felg) zużycie w trasie niż long range, bo WLTP i EPA są przeprowadzane głównie przy miejskich prędkościach.
Jeden ze skoków między SuC wczoraj koło 18:30 na niemieckiej autostradzie. Ogólnie 2k zrobione i koło 20kWh/100 jest.A jaka konkretnie prędkość Cię interesuje? Ja mam na takich drogach średnią powyżej 140, ale większość robi ok. 120. Mam kilka tras niedługo do zrobienia, to mogę sprawdzić na tempomacie.
Gdzie w UK można jeździć 201km/h?Mat twierdzi że lepiej wziąć wersje Long Range, bo tańsza i dalej się zajedzie - kompletnie odwrotnie do czego się Teslę kupuje: na trasy słabo się tym lata, ale jako samochód do zabawy i popisów spod świateł to jak najbardziej. LR = ograniczenie do 201km/h oraz zawieszenie pływające jak łódka, wręcz niebezpieczne przy wyższych prędkościach...
Naprawdę Tesla model 3 po FL do HL to tylko Performance. Co innego wcześniejsze wersje LR, trzyma się dużo pewniej niż nowa.
Ciekawie będzie wyglądał rynek używanych... Czy ludzie chętniej kupią HL LR bo komfort większy czy przed lifta LR bo ma normalne kierunki i zawieszenie pasujące do osiągów.
Pożyjemy zobaczymy. Jak tylko sprzedam swego LR to idę w Performance, choć szkoda mi normalnych kierunków i dźwigni wyboru kierunku jak w normalnym automacie, mogli by sobie to darować w P...