Model 3 performance właśnie dropnął

Jeffero

Zadomawiam się
A jaka konkretnie prędkość Cię interesuje? Ja mam na takich drogach średnią powyżej 140, ale większość robi ok. 120. Mam kilka tras niedługo do zrobienia, to mogę sprawdzić na tempomacie.
150 najbardziej.
Jeden ze skoków między SuC wczoraj koło 18:30 na niemieckiej autostradzie. Ogólnie 2k zrobione i koło 20kWh/100 jest.
Z jakiej apki to screenshot?

Macie w ogóle jakiś sensowny sposób pomiaru samej autostrady? Bo auto domyślnie pokazuje zużycie od momentu ruszenia, a z reguły ileś km się przejedzie wolniej przed wjazdem na autostradę.

matspy

Nowy na Forum
150 najbardziej.

Macie w ogóle jakiś sensowny sposób pomiaru samej autostrady? Bo auto domyślnie pokazuje zużycie od momentu ruszenia, a z reguły ileś km się przejedzie wolniej przed wjazdem na autostradę.
TeslaMate - bardzo polecam

inter

Pionier e-mobilności
150 najbardziej.

1720680693334.png
Peny zapis z jazdy w Teslamate.

inter

Pionier e-mobilności
I jak wyliczyć z tego średnie zużycie konkretnego odcinka? Chyba że takie podsumowanie ze średnimi nie zmieściło się na screenshocie, bo ten wykres to aż zbyt szczegółowy.
To był tylko przykład, wylicza wszystko co potrzebujesz, jest nawet opcja dutch tax.
1720706473372.png

Pepek

Posiadacz elektryka
Tak z grubsza to sobie sprawdzałem to w samym aucie, w aplikacji energia. Jadąc jednym ciągiem już dłuższy czas samą A1 wchodzę tam i widzę zużycie np. za ostatnie 50km.

chris89

Posiadacz elektryka
Takie testy to trzeba zrobić na pustej autostradzie i trzymać tę średnią prędkość bo takie hamowanie przed ciężarówkami itp. to o kant d… rozbić.

Myślę nad zmianą felg, według instrukcji wejdzie 18’’, ale nie ma adnotacji o perf. Według mnie o ile bardzo dobrze wybiera wyboje i zagłębienia o tyle połatany asfalt czy dziury to tragedia. Ostatnio 30km robiłem na takich mega wioskach i to była jakaś katorga. 40km/h. Nawet e39 na gwincie tak nie miałem. Wstyd. Do tego nadal powyżej 115 około huczą opony, zrobiłem 800km na ciśnieniu 2.6 i zero poprawy. Myślicie, że można po kilkun tygodniach od odbioru zgłosić i wymienią opony? Spalanie rewelka. 16 jadąc po krajówkach, 21 jadąc 135/h. Po mieście raczej powyżej 25 bo wciąż cieszę się startem jak małe dziecko. Do tej pory przewiozłem 3 osoby i wszystkie podjarane i by kupowały. Na ładnych drogach jest petarda. Zakręty petarda.

I do tego myślę nad tymi oponami:

Stara 3 perf miała z tyłu 235 więc chyba z trakcją nie będzie problemu?

kswad12

No to z prądem
Pisze tutaj, aby nie zakładać nowego postu bo sam nie wiem czy tak ma być czy nie.

Mianowice mam ustawione aktywacja autopilota przez podwójne klikniecie w TM3P.
I teraz:
- Jade sobie tam 50km/h auto wyświetla ze mogę aktywować aktywny tempomat wiec klikam raz kolko autopilota i auto nie załącza aktywnego tempomatu. Musze kliknąć jeszcze raz, albo znowu i znowu i dopiero aktywuje aktywny tempomat
- Tak samo jest na autostradzie. Wyświetla się ikonka kierownicy wiec mogę aktywować podstawowy/rozszerzony autopilot. Klika podwójnie kółkiem i nic się nie dzieje. Czasem musze 2-3 raz spróbować aby się uruchomił ten autopilot. Żadnego błędu, komunikatu, nic.

Czy ktoś tez tak ma, czy cos jest nie tak z tym przyciskiem?