Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Model 3 performance właśnie dropnął
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="TomRS, post: 161366, member: 2681"] Tak apropos tych darmowych kilometrów - to jak to w końcu jest z tym ładowaniem ? Częste korzystanie z DC powoduje szybszą degradację baterii ? Na logikę wydawałoby się, że tak. Ale oglądałem ostatnio na youtube film o firmie w Niemczech, która specjalizuje się w naprawach akumulatorów trakcyjnych z Tesli. I padło ciekawe stwierdzenie, że za przytłaczającą większość awarii odpowiada pojawiająca się w akumulatorach wilgoć. I, że aktualnie eksperci zaczynają się skłaniać do opinii, że ładowanie na DC może być korzystniejsze, bo generuje wyższą temperaturę i pozwala usunąć kondensat. A wracając do tych darmowych ładowań (zakładając, że faktycznie coś takiego dostanę) - planowałem ładować się głównie w domu (wallconnector) a na szybkich ładowarkach tylko na wyjazdach, gdzie nie będę miał innej możliwości. Czyli w moim przypadku pewnie z 80-85% ładowań byłoby AC 11kW, czyli korzystnie dla akumulatorów. I czy mając te pół roku darmowego ładowania, czyli 100% supercharger, bo akurat prawie codziennie przejeżdżam w pobliżu, nie strzelę sobie trochę w stopę chcąc zaoszczędzić trochę pieniędzy i nie zajadę niepotrzebnie akumulatorów ładując je dużą mocą DC gdzie bez problemu mam dostęp i czas (noc) do ładowania 11kW AC ? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Model 3 performance właśnie dropnął