Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Model 3 performance właśnie dropnął
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="TomRS, post: 165247, member: 2681"] Pojechałem dziś moją trasę testową - fajne zakręty i pofałdowany ale nie dziurawy asfalt. Najpierw w trybie normal - i jest mega różnica w stosunku do LR. Tylna oś nie jest gąbczasta i wraz ze wzrostem tempa daje coraz większe poczucie, że tylne zewnętrzne koło zdecydowanie wspiera auto w zakręcie. Bardzo pewnie się czułem. Natomiast tryb sport nie jest dobry na taką drogę. Auto leży pewnie, ale przenosi wszystkie niedoskonałości nawierzchni na resztę auta, nadwozie cały czas jest w ruchu, ale nie takim bujającym, tylko jakby odtwarza wszystkie pochylenia asfaltu. I na takiej drodze jest to męczące. Natomiast na gładkiej zachowuje się świetnie. Muszę trochę skrytykować trochę układ kierowniczy - ma trochę za szybką reakcję z położenia neutralnego, jednak odrobina luzu by mu dobrze zrobiła. Ale można się do tego przyzwyczaić 😜 Hamulce uważam , że jak na cywilne auto, to są naprawdę fajne. Nie ma nadmiaru wspomagania, przez co dobrze się dozują. Żeby mocno zahamować trzeba mocno wcisnąć pedał, tak powinno być 👍 I jeszcze jedna obserwacja, używając rekuperacji na wejściu w zakręt, można zarąbiście docisnąć przednią oś, przez co minimalizuje się podsterowność i skłania do współpracy tylną oś😆 Nie udało mi się do końca rozjeździć odciśniętej opony i zaczął mi skrzypieć fotel kierowcy. Ale samochód naprawdę fajny👍 [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Model 3 performance właśnie dropnął