Model X z zasięgiem 625 km?

rav

Posiadacz elektryka
Zwiększył się zasięg wltp dla felg 20”?

164D753C-4F46-45B9-BCDB-3F61FA03AC71.jpeg

Bronek

Pionier e-mobilności
Przypomina mi się Trójka po roku czy dwóch sprzedawania jeszcze jej, niewielkich ilości . Też się zwiększyli zasięg o 4%.
. Widocznie po zmianach ocenili że można? Chyba że coś pozmieniali hardwerowo ale raczej nie? Testują i im wyszlo ze można. U mnie SEXY BUTTONS W APCE pojazuje spory bufor i degradacje pow 2%. Na ile to prawda, ?

Doktor

Posiadacz elektryka
A to nie jest tak, że domyślnie WLTP podawany jest na największych kołach, a potem sobie zmierzyli na mniejszych i dopisali drobnym maczkiem?

rav

Posiadacz elektryka
Do tej pory chwalili się największym zasięgiem a drobnym maczkiem dopisywali mniejszy przy większych felgach. Dokładnie na odwrót niż teraz.

Zobaczcie jaki Ska ma zasięg:

C3DAB456-9925-49AA-A049-7F5484D922F2.jpeg

Michal

Pionier e-mobilności
Nie wiem po co takie durnoty piszą... Mogliby podawać realne zasięgi, to ludzie by się później nie denerwowali i zadawali głupich pytań na forum :p

rav

Posiadacz elektryka
Bronek ile zrobisz zimą Xem jadąc 140 km/h?

Bronek

Pionier e-mobilności
Oceniam że 350 powinienem? Jest tyle czynników, wystarczy z 10 km mniej, 💨 kierunek wiatru....

Zawsze to powtarzam, tylko nieliczni muszą mieć duży zasięg. Ponad 500 pokazuje nawet nie pamietam ile ponad? Cos chyba z 545km?
Teraz to 29kWh /100km potrafi wziąć więc praktycznie przy 95 kWh baterii powinna 300km, ale wiadomo czasem mniej, bo coś tam zrekuperuje itp .
W lecie będzie sporo i jak widzę co bierze w mieście przy 0 °C do 3 st C (24-25kWh) to ok 400+ w lecie.
Z tym, że te 140km/h jest niefortunne bo elektryki przynajmniej te co miałem właśnie wtedy zaczynają byc "paliwożerne", pewnie pojawiają się opory powietrza itp?

Last edited:

BeDi

Zadomawiam się
Oceniam że 350 powinienem? Jest tyle czynników, wystarczy z 10 km mniej, 💨 kierunek wiatru....

Zawsze to powtarzam, tylko nieliczni muszą mieć duży zasięg. Ponad 500 pokazuje nawet nie pamietam ile ponad? Cos chyba z 545km?
Teraz to 29kWh /100km potrafi wziąć więc praktycznie przy 95 kWh baterii powinna 300km, ale wiadomo czasem mniej, bo coś tam zrekuperuje itp .
W lecie będzie sporo i jak widzę co bierze w mieście przy 0 °C do 3 st C (24-25kWh) to ok 400+ w lecie.
Z tym, że te 140km/h jest niefortunne bo elektryki przynajmniej te co miałem właśnie wtedy zaczynają byc "paliwożerne", pewnie pojawiają się opory powietrza itp?
Napisz prosze jak to teraz wyglada latem?

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Lbn-Wawa, praktycznie płasko, wiatr ledwo liściami kołysał, idealna pogoda, 20oC, noc, praktycznie cały czas lewy pas, 5 zmian pasa.

Wyciągnięta z przejazdu, 21:09-22:00:
138km/h - 292 Wh/km
Cała trasa średnia 115km/h - 254 Wh/km

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie zauważyłem pytania
Latem przy normalnej a o taką jazdę mi, trudno, pali ok 23-24 kWh . Ale, na ustawieniu Sport i ful klima itp. Bez zadanego uważana na spalanie itp. Jeżdżę ostrzej niz spaliniakami.