Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Model Y - 3 dzieci
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="itguy, post: 94778, member: 1901"] Pojeździłem swoją TMY z 3 fotelikami i mam trochę spostrzeżeń. Czy wejdą na tył? Bez problemu. Ostatnio robiłem porządki w aucie i zrobiłem kilka fotek już po montażu, a nie tak jak wcześniej w salonie tylko ustawiając je na fotelach. Co ciekawe niebieski fotelik [ATTACH alt="PXL_20230513_094443914.jpg"]10839[/ATTACH] zapina się na isofix, co w autach pokroju golfa 7 albo octavii 4 jest nie do pomyślenia - zawsze brakowało kilku centymetrów jeśli na środku był pełnowymiarowy fotelik i dodatkowo nikt tam już by nie siadł, tutaj szupła osoba usiądze bez większego problemu. Dodatkowo dostęp do pasów jest wielokrotnie lepszy - 5 letnia córka może się odpiąć samodzielnie, wcześniej to było nie możliwe. Z minusów: pasy do fotelików RWF nie dają się przecisnąć pod szynami foteli przednich, trzeba poluzowywać śrubę fotela przedniego. Jeśli ktoś chce często przekładać takie foteliki to będzie miął problem i albo dokupi dodatkowe pasy (około 100 zł) albo takie pętle mocujące: [URL unfurl="true"]https://8stars.com/pl/akcesoria-montazowe/425-axkid-petle-mocujace-7350057580233.html[/URL] wkłada się je pod śrubę fotela, co ważne trzeba je minimalnie z jednej strony przyszlifować pilnikiem bo wadzą o pin od szyny fotela, wrzucę fotki jak będę miał chwilę, ale to nic wielkiego, w sklepie 8stars powiedziano mi że mogę tak bez problem zrobić bo to nie osłabia ich kontrukcji. Generalnie sam montaż fotelików po za pasami jest mega prosty, bo podłoga jest płaska i jest więcej miejsca niż w typowym kombi. PS na zdjęciach widać fotele przednie ustawione pod typową osobę 182cm. Jak ktoś jest wyższy to z tyłu oczywiście będzie mniej miejsca i to trzeba wziąć pod uwagę. Ja ustawiłem foteliki rwf tak żeby dzieciaki miały jak najwięcej miejsca na nogi, więc foteliki prawie stykają się z fotelami z przodu. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Model Y - 3 dzieci