Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Mój elektryk: leasing operacyjny/ leasing konsumencki/ wynajem długoterminowy.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="jakniejatokto, post: 20846, member: 544"] Dzięki uprzejmości [URL='https://forum.elektrowoz.pl/members/cav.11/']@Cav[/URL] (jeszcze raz dzięki! :)) też mam rezerwację samochodu pod dotację w Arvalu, już po weryfikacji finansowej (analizie ryzyka kredytowego). Sam czekam na start dopłat do leasingów, ale że mogę poczekać to się przyglądam rozwojowi sytuacji ze spokojem :) Jestem daleki od wyrokowania, że na pewno wystartują/nie wystartują do końca roku.. Wiem tylko, że firmy leasingowe zajmują się tematem już od wielu miesięcy, a BOŚ prowadzi z nimi rozmowy od wielu tygodni. Wiem, że do niedawna nie była znana data przyjmowania wniosku na dotacje od firm (22.11) i wciąż nie jest znana dokładna data od kiedy NFOŚiGW będzie mógł fizycznie dokonać wypłaty dotacji do leasingu (ustawa w senacie - przy dobrych wiatrach połowa grudnia). W związku z tym zrozumiałe jest dla mnie, dlaczego żadna firma leasingowa do tej pory oficjalnie nie ogłosiła rozpoczęcia przyjmowania wniosków o leasingi z dotacjami. Także wydaje mi się oczywistym, że każda firma leasingowa chciałaby u siebie obsługiwać wnioski z dopłatami do elektryków, wystartować z tym jak najszybciej i 'zgarnąć' jak najwięcej z tego kawałka rynku dla siebie (nie mówiąc już o PR-rze z tym związanym). Co do dotacji 'wstecz' podejrzewam, że firmy, które wystartują od początku nie będą się chciały w to bawić (teoretycznie możliwe od 01.05.2020), ale już firmy, którym nie uda się wystartować od razu mogą to umożliwić i oferować(reklamować) klientom (podpisz z nami umowę teraz, a za 2 miesiące jak już przystąpimy do programu to ją aneksujemy żeby otrzymać dotację). [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Mój elektryk: leasing operacyjny/ leasing konsumencki/ wynajem długoterminowy.