Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Mój elektryk: leasing operacyjny/ leasing konsumencki/ wynajem długoterminowy.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="mathrance, post: 27839, member: 742"] Panie i Panowie, proszę o powrót do tematu wątku :) Dostałem ofertę z PKO na leasing ze stopą stałą (załączam). Wychodziła ok. 200PLN większa rata, niż przy stopie zmiennej (ale kalkulacja była przy Wibor 1M=2%, teraz już jest 2,30%). Nie wiem, czy wraz ze wzrostem Wibor 1M rośnie też stała stopa w ofertach. Dowiem się. Wy co byście brali? Dla przypomnienia, dorzucam ofertę ze stopą zmienną sprzed ostatniej podwyżki (dla porównania). Rozmawiałem dziś z dealerem Kia, nic dalej nie wiedzą o dopłatach do leasingu (czyli Bank BNP jest dalej w lesie), mój facet z PKO Leasing twierdzi, że są już gotowi do składania wniosku, potrzebuje on tylko (na razie) mojego wniosku leasingowego (na druku PKO Leasing), decyzji o czasie/formie finansowania (stopa/wykup/OW) oraz zamówienia na samochód od dealera. O ile dobrze zrozumiałem, oni sami (PKO) będą odpowiedzialni za komunikację z BOŚ/NFOŚiGW w razie uzupełniania braków we wniosku (dopytywałem np. o twardy dowód, o ile zrozumiałem to twierdził, że mają na wyrobienie go 1 miesiąc i robi im go jakaś zewnętrzna firma). Aha, i nie ma możliwości odbioru samochodu przed wypłatą dotacji przez NFOŚiGW :( Z tego co zrozumiałem, to wg mojego handlowca PKO Leasing OW nie może też być wyższa niż 27k PLN (?). [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Mój elektryk: leasing operacyjny/ leasing konsumencki/ wynajem długoterminowy.