Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Mój elektryk: leasing operacyjny/ leasing konsumencki/ wynajem długoterminowy.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="mathrance, post: 29847, member: 742"] Załączam wniosek, który ja dostałem od mojego handlowca z PKO leasing (ścieżka leasing). Mam wypełnić strony 2-5 odręcznie, zeskanować i odesłać do niego. Wczoraj już wypełniłem, podpisałem i zeskanowałem oświadczenie wnioskodawcy o związku małżeńskim i oświadczenie małżonka. Napisał też: "oryginały tych dokumentów będę wymagane do umowy o dotację.", więc pewnie temat ruszy na 100% dopiero, gdy te dokumenty gdzieś dostarczę/prześlę. Pełna lista pytań, jakie do niego przekazałem :) Może ktoś zna odpowiedzi na część z nich i podzielimy się doświadczeniami :) Załączam też zamówienie od dealera, co ciekawe czujników nie dodali do kwoty na FV (były domawiane później), może mi się upiecze :) Albo opłacę osobno. strona 2: I.1.1.6 (PESEL Wnioskodawcy, dotyczy osoby fizycznej) - pisać, gdy składam na swoją JDG? strona 3: II.1.2 (Dane dotyczące pojazdu) Tabela 1: Kategoria pojazdu - M1? (Kia Niro). Rodzaj napędu - na przednią oś (FWD), czy elektryczny? Cena pojazdu netto - kwota na zamówieniu (167155) pomniejszona o 23% VAT, tzn. 135898,37 PLN? Kwalifikowana kwota podatku VAT: 31256,63 PLN? Tabela 2: Kwalifikowana część podatku VAT [%]: 100%, jeśli nie jestem płatnikiem VAT? Koszt kwalifikowany przedsięwzięcia: 167155,00 PLN? Deklarowany przebieg Pojazdu na koniec okresu Trwałości Przedsięwzięcia: opis mówi że ma być 30000km przy podwyższonym dofinansowaniu, nie powinno być więcej niż 30000km? Można wpisać na przykład 31000 km? Wnioskowana kwota Dotacji na dopłatę do opłaty wstępnej: 27000,00 PLN? Wnioskowana kwota Dotacji na dopłatę do Opłaty transferowej (1,5% dotacji na Opłatę wstępną): 405,00 PLN? Całkowita kwota wnioskowanej Dotacji: 27405,00 PLN? II.2 Zabezpieczenia zwrotu dotacji Dodatkowe TAK/NIE mam zaznaczać? O ile dobrze rozumiem, mogę przy polu "Umowa przelewu wierzytelności i "Inne" zaznaczyć "NIE"? strona 4: Oświadczenia dla wnioskodawcy: Pkt. 6: "Oświadczam, żę zobowiązuję się do zawarcia w umowie z leasingodawcą zapisu zapewniającego trwałość każdego przedsięwzięcia objętego wnioskiem przez 2 lata od dnia zakończenia realizacji danego Przedsięwzięcia" - rozumiem, że mam zaznaczyć TAK, a Państwo coś takiego w umowie między mną, a PKOL zawrzecie? Pkt. 7: "Oświadczam, że przez cały okres Trwałości Przedsięwzięcia, każdy pojazd (...) 4) będzie oznakowany naklejką informującą o dofinansowaniu (...)" Czy mam rozumieć, że z punktów 6,7 wynika, że jeszcze przez 2 lata od dnia zakończenia umowy leasingu pojazd będzie musiał mieć naklejkę informującą o dofinansowaniu? Pkt. 13b "TAK", Pkt. 13a, 13c, 13d "NIE DOTYCZY", gdy nie jestem płatnikiem VAT? Strona 5: Dane osoby upoważnionej do podpisania wniosku, tabelka, kolumna 4, stanowisko: wpisać "właściciel" dla osoby posiadającej JDG i składającej wniosek na tę JDG? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Dopłaty do samochodów elektrycznych
NFOŚiGW NaszEauto, dawniej: NFOŚiGW Mój Elektryk
Mój elektryk: leasing operacyjny/ leasing konsumencki/ wynajem długoterminowy.