Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Moja gówniana przygoda z ubezpieczaniem Tesli
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="gim-kg, post: 30796, member: 117"] [USER=562]@Sfotek[/USER], wartość samochodu będzie z faktury wiec nie ważne ile kosztuje teraz nowa. Też mam PZU i przerabiałem wszystkie opcje, a wiec po kolei: 1) PZU Auto Non Stop - ma zastosowanie tylko w przypadku warsztatów partnerskich. Wątpię czy którykolwiek Body Shop jest warsztatem partnerskim PZU (choć może….) także z wariantem ustalenia kosztów „Serwisowy” nie skorzystasz z tego. 2) Wykluczenie szkody z AC - moim zdaniem warto wziąć. Każda nawet mała szkoda pociągnie ci po zniżkach (wiem po sobie). Fakt że ta ochrona zniżek ma zastosowanie tylko w przypadku kontynuacji ubezpieczenia w PZU. Po prostu po jednej szkodzie PZU nie bierze jej w ogóle pod uwagę w przypadku odnowienia polisy za rok. 3) Auto Wartość 100% - zdecydowanie zalecam. Chociażby po tym jak opisuje wartość samochodu wycenianą przez ubezpieczyciela po roku. Bez wykupienia tej opcji do 6 miesięcy i tak w razie szkody całkowitej dostaniesz wypłatę wartości fakturowej, ale w przypadku szkody po 6 miesiącach i jednym dniu od pierwszej rejestracji dostaniesz wypłatę wartości pojazdu w dniu zdarzenia. 4) Suma ubezpieczenia ulega pomniejszeniu o każde wypłacone odszkodowanie - znów wartość pojazdu fakturowa ulega pomniejszeniu o wypłatę odszkodowania. Dla przykładu, masz szkodę której naprawa kosztowała 50k zł. W tym samym roku masz szkodę całkowitą i dostajesz wtedy tylko 195k zł odszkodowania. Dlatego zalecam wybranie następnej opcji Auto Ochrona Sumy ubezpieczenia. 5) Franszyza integralna 300 zł - uszkodzenia poniżej tej kwoty nie będą pokrywane z ubezpieczenia AC 6) Auto Szyba - warto wziąć, bo szkoda z szyby nie powoduje utraty zniżek. Ja wziąłem 2000 zł i już tłumacze dlaczego. Po pierwsze, jeżeli naprawa szyby jest możliwa to będzie to zrobione z tego ubezpieczenia. Po drugie wymiana z tego ubezpieczenia obejmuje zamiennik (jeszcze nie ma, ale pewnie NordGlass już nad tym pracuje) oraz nie obejmuje kalibracji kamer. Jeżeli zamiennik będzie kosztował 3500 zł to będą cisnęli ciebie że masz wstawić zamiennik, w przypadku gdy suma ubezpieczenia nie pokrywa usługi wymiany to wypłacają ją całą a resztę płacisz sam. Czyli w moim przypadku wypłacają 2000 zł a reszte muszę zapłacić sam. Wole tok zrobienie w serwisie niż użeranie się z NordGlass. Oczywiście każda opcja podnosi składkę i od ciebie zależy czy chcesz spać spokojnie płacąc 300-400 zł więcej za ubezpieczenie. Mam nadzieje że pomogłem. Jak coś to pytaj. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Moja gówniana przygoda z ubezpieczaniem Tesli