Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Moja Tesla Y Juniper 2025 LR AWD Stealth Grey
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="umcus, post: 253899, member: 4543"] Ja jak na razie jestem (prawie) zadowolony z 20" kół. Dopiero raz udało nam się przytrzeć prawą przednią felgę. I co ciekawe, nie o krawężnik, a jak się mijałem na wąskiej drodze zjechałem na pobocze, a tam akurat był uskok i jakoś tak o jakiś kamień przytarłem na rancie. Poza tym rewelacja. A mi się wydaje, że już tego nie zrobią. Prędzej w każdym modelu po faceliftingu też to zrobią. Czekam na pierwsze jazdy nowej eski i X z podstawowym AP. Wydaje mi się, że zrobili to specjalnie, aby dać korzyść z kupna EAP albo FSD. Ale LR AWD ma mniejszy zasięg od LR RWD (realnie pewnie o jakieś 20-25 km, więc niewiele). Chyba, że miałeś na myśli zwykłe RWD - wtedy różnica jest już spora. Za to w przyspieszeniu jest spora różnica i zimą lub w deszczu z kiepskimi oponami będzie różnica w stabilności na korzyść AWD. Tzn, żeby była jasność, zarówno RWD jak LR RWD przyspieszenie ma całkowicie wystarczające (po prostu AWD ma tego kopa większego) jak i kontrola trakcji działa bardzo dobrze. Zależy do czego potrzebujesz auta. Ja wyszedłem z założenia, że o ile zasięg mi wisi (bo jak gdzieś dalej jadę, to i tak w samolot wsiadam), o tyle AWD i jego osiągi były dla mnie warte tej kasy. No i jakby było mało, mając AWD zawsze można sobie podbić osiągi dokopując boosta, w RWD i LR RWD już tego nie zrobisz. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Moja Tesla Y Juniper 2025 LR AWD Stealth Grey