Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Moja TM3 dziś zwariowała!
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 24991, member: 274"] Opiszę status po ładnych kilku dniach od naprawy: - Wybudzanie: Samochód pięknie się wybudza, kamery i wszystko oparte o FSD działa, choć specjalnie nie nagrzewam przed otwarciem oraz nie tykam aplikacją przez np 10-12 godzin. - Klapa bagażnika: ani jednego zacięcia przy otwieraniu lub zamykaniu. - Kalibracja szyb: mniej się otwierają na mrozie, więc chyba coś zadziałali. Reasumując: jest dobrze, oby całą zimę tak zostało, bo zamierzam sporo pojeździć! Przygotowanie do jazdy jest naprawdę super i pozwala sporo zaoszczędzić baterii na trasę jeżeli rozgrzewamy podpięci pod gniazdko. Dodatkowo jeżeli ładujemy przed dalszą trasą powyżej 95% to czuć jak kabina się nagrzewa gdy przerzuca ciepło z baterii, rekuperacja wtedy działa całkiem sprawnie. Taka ciekawostka: Wczoraj wystartowałem przy -6°C z Białegostoku (po zaplanowaniu grzania wnętrza i baterii) jadąc na autopilocie 140km/h (w porywach sporo więcej gdy jakiś młody gniewny zaczął mnie światłami spychać gdy po prawej był ciąg tirów, czego nie znoszę) i zużycie z trasy 210km wyszło 243W/km. Gdybym utrzymał nerwy na wodzy było by lepiej, myślę że bliżej 225-235 z całej trasy. Więc jest nieco gorzej niż gdy było na plusie (z Mszczonowa leciałem 141km/h i zużycie było ok 200W/km), ale często mam lepiej niż przewidywania z wykresów znajdywanych w necie. Oby tak dalej! [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Moja TM3 dziś zwariowała!