Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Moja TM3LR po 3 latach i 104kkm...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="krzyss, post: 170885, member: 31"] Moje auto ma juz ponad 3,5 roku oraz 104000km. W skrócie co się działo i jak się jezdziło. [B]Tesla model 3 wersja Long Range, data produkcji 11.01.2021r. w USA Bateria Panasonic 74/75kWh[/B] Auto kupione jako nowe w Polsce i odebrane w ząbkach. Wizyty serwisowe w Tesli: - po 1000km regulacja klapy oraz naprawa wężyka od spryskiwacza (błąd fabryce przy składaniu) Zrobili wszystko od ręki. - po ok 30000km wysiadło ogrzewanie, zmienili jakis czujnik i dolali płynu (w serwisie 3h). - po 70000km wymiana wahaczy z przodu w Berlinie na gwarancji (w Ząbkach termin był dopiero na za 2 miesiące). Wizyty serwisowe poza teslą: - po 20000km czyszczenie elementów układu hamulcowego koszt w zaprzyjaznionym warsztacie 150.- - po 60000km czyszczenie elementów układu hamulcowego koszt w zaprzyjaznionym warsztacie 150.- - przegląd auta, hamulce/zawieszenie przed urlopem przy przebiegu 99000km - 150.- nic nie wyszło. Naprawy samodzielne: - 3x wymiany filtrów kabinowych i ozonowanie, koszt filtrów 3 x 120zł ozonator kupilem na allegro za 120zł W tym czasie zużyłem jeden komplet opon letnich, przejechałem na nich 55000km, koszt opon nowych 4szt. 2000.- I to tyle. Auto jezdzi dobrze, przy najblizszym przegladzie zmienie płyn hamulcowy, oraz kusi mnie zmiana oleju w przekładniach, ale musze jeszcze poczytac. Po aucie czuc ze juz ma jakis przebieg, i jest wiecej odgłosów z plastików ale nie wpływa to znacząco na samą jazdę. Porada, jezdziłem długo bez kapsli aero, a w tym roku na wakacje je znów zamontowałem. Zdecydowanie czuć żę jest więcej zasięgu, myślę że te 4-6% więcej mogą dawać te kołpaczki. [B]DEGRADACJA !!!! - :eek:o_O:poop: nowe auto pokazywało 541km zasięgu, teraz pokazuje około 481-485km wskazywało by to na ok 12% degradację, jak będę miał okazję, to zrobię test degradacji z menu serwisowego. Jednak jakoś nie stresuje mnie to :) degradacja jest największa na początku. Potem to już spada bardzo wolno. Jeśli chodzi o ładowanie to ładowałem się około 40% na DC, 60% na AC.[/B] Aktualnie borykam się z dość poważnym uszkodzeniem, jak do niego doszło nie wiem bo nie używam tego, nie wiem jeszcze jak to naprawić. ;) (zdjęcie) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Moja TM3LR po 3 latach i 104kkm...