Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
NISSAN
Nissan Ariya Forum • Nissan Ariya 63/87 kWh
Moje wrażenie z Aryia 63 KW
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="mariuszelectro, post: 244202, member: 3687"] Witam. Ja mieszkam na Maderze i zrobiłem Aryia 1200 km. moje wrażenie są takie że to auto słabo się nadaje na tą górzystą wyspę. dlaczego ? Już dwa razy podczas jazdy pod stromą górę wyświetlił mi się żółw (przegrzanie systemu napędowego) i Auto już nie chciało pod górę jechać tylko odwrót pozostał na wstecznym ….. pewnie zbyt mała prędkość i ogromne obciążenie, ale zwykłe auto dawało radę. Góry były tak strome że nawet mieliło oponami na suchym asfalcie na zakrętach (Masa?) Oczywiście w 99 % nie było takiego problemu. Zapewne teraz mając tą wiedzę dopłaciłbym do napędu na wszystkie koła. Ponad to jest ok. Zużycie energii to się nie da porównać, pod górę skala się kończy, a z góry 0.1 Pikacz od prędkości jest upierdliwy i nie wiem jak łatwo go wyłączyć. 1 raz zawiesił się system inforozrywki (ekran prawy i wyświetlał Logo nissana) do następnego uruchomienia. Radio FM jest moim zdaniem nędzne i gorzej odbiera niż w poprzednim samochodzie. Mimo że mam Bose audio jakoś tego nie czuję…. A nawet sprawdziłem czy jest subwofer w bagażniku, i jest …… GPS też się często gubi i nie może znaleść pozycji i „jedzie obok 300-500m„ przez nawet 20 minut mimo świetnej pogody. Doceniam działanie klapy elektrycznej na gest nogą oraz organizacje bagażnika. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
NISSAN
Nissan Ariya Forum • Nissan Ariya 63/87 kWh
Moje wrażenie z Aryia 63 KW